NAJSKUPLJA PARCELA U SRBIJI? Prodaje se plac za 2.5 milijarde dinara

Novi sad
Beta

Zavod za izgradnju ponudio na prodaju najskuplju parcelu u Novom Sadu. Dozvoljena gradnja objekata od 115.000 kvadratnih metara.

 

Gradsko zemljište na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, koje je JP Zavod za izgradnju grada ponudio na prodaju, po svemu sudeći, biće najskuplja parcela prodata dosad u Novom Sadu.

Sa početnom cenom višom od 2,5 milijardi dinara, “potukla” je i “komšijsku” lokaciju, na kojoj je podignut “Merkator”, a takođe i atraktivne parcele u Bulevaru Evrop, pišuVečernje novosti.

Na ovoj, trenutno najatraktivnijoj ponuđenoj lokaciji u centru grada i na ukrštanju dve glavne saobraćajnice urbanisti su predvideli izgradnju objekta površine oko 115.000 kvadratnih metara, sa mogućim sportsko-rekreativnim sadržajima. Procenjuje se, takođe, kako će interesovanje potencijalnih investitora za izgradnju novog gradskog centra na ovoj parceli površine 32.948 kvadratnih metara, u neposrednoj blizini SPC “Vojvodina” biti velika, tim pre, što je Novi Sad drugi grad po veličini u Srbiji i glavni administrativni centar pokrajine.

Oglas za prodaju već je objavljen u medijima. Nalazi se i na internet strani Zavoda za izgradnju grada, a potencijalni kupci za javno nadmetanje mogu da se prijave do 19. aprila. Licitacija će biti održana 20. aprila, a početna cena je 2.593.440.711,44 dinara.

ZIG je, podsećamo, u prvoj polovini marta već oglasio prodaju 19 parcela na Adicama, dve na Mišeluku, a takođe i parcele u Čika Stevinoj ulici, u Bulevaru Evrope za gradnju pumpe i dve parcele u Stražilovskoj. Oglašena je i prodaja dve parcele u Novoj ulici, u Radnoj zoni Sever II, na kojima će se graditi privredni objekti, a takođe i dve parcele na Čeneju i u Rumenki za porodičnu gradnju.