NAJSTARIJA AVIO KOMPANIJA NA SVETU STIŽE U BEOGRAD: Za početak, letovi do Amsterdama

Počev od 13. maja 2021, holandska avio-kompanija KLMRoyal Dutch Airlines će direktnim letovima povezivati Beograd i Amsterdam. U početku će na ovoj relaciji KLM-ovi avioni leteti tri puta nedeljno, a prema planu avio-kompanije, od 11. juna 2021. putnicima će na raspolaganju biti svakodnevni letovi.

Promo

Na letovima će saobraćati avioni tipa Embraer 190, koji mogu da prime 80 putnika u ekonomskoj i 20 u biznis klasi.

Red letenja po lokalnom vremenu:

  • let KL 1905 će kretati iz Amsterdama u 9.40i sletati u Beograd u 12.05;
  • let KL 1906 će poletati iz Beograda u 12.45 i sletati u Amsterdam u 15.25.

Red letenja se može promeniti u zavisnosti od putnih ograničenja. Prema rasporedu, letovi će se obavljati četvrtkom, subotom i nedeljom.

Bezbednost putnika i posade, kao i postepena obnova letova nakon prekida izazvanogizbijanjem pandemije virusa COVID-19, predstavljaju prioritetne ciljeve KLM-a.

KLM je već uveo niz zaštitnih mera na svojim letovima, kao što su upotreba HEPA filtera, obavezno nošenje maski i prilagođavanje usluga na letu, ali sve dok se ne sprovede masovna vakcinacija, testiranje na prisustvo virusabiće od izuzetne važnosti.

U skladu sa odlukom holandske vlade, za putnike koji u Amsterdam putuju iz zona visokog rizika, pored PCR tastova, obavezni su i antigenski testovi. KLM preporučuje putnicima da pre letaprovere informacije u vezi sa putovanjem na kompanijskom portalu klm.traveldoc.aero.

Fleksibilna politika rezervacija

KLM svojim putnicima nudi fleksibilne uslove rezervacije. Za sve avio-karte kupljene za letove do 31. decembra 2021. rezervacije se mogu menjati ili se može dobiti povraćaj novca.  Putnici mogu da promene svoju rezevaciju iz bilo kog razloga, dobiju vrednosni vaučer ukoliko odustanu od leta ili potpuni povraćaj novca ukoliko je let otkazan.

KLM je najstarija avio-kompanija koja leti pod istim imenom i cilj joj je da postane vodeća evropska avio-kompanija kada su u pitanju potrebe putnika, efikasnost i održivost poslovanja. Mreža KLM letova povezuje Holandiju sa svim regijama sveta i snažan je pokretač holandske ekonomije.