NAJSTRAŠNIJA SLIKA SRBIJE: Objavljena na Tviteru, izazvala JEZU, ALI I VELIKU RASPRAVU (FOTO)

Prema podacima sa sajta JKP “Pogrebne usluge” Beograd, tokom sutrašnjeg dana biće realizovane čak 33 sahrane i kremacije. Ovaj broj je poprilično veliki, pogotovo ukoliko se uzme u obzir da dosadašnja praksa u našoj zemlji nije bila da se ljudi sahranjuju nedeljom.

Centralno Groblje
Dnevno.rs/Petar Marković

Ipak, kako je od posledice koronavirusa u proteklih 13 meseci preminulo znatno više osoba nego ranijih godina u Srbiji, ova situacija odrazila se i na radnike JKP “Pogrebne usluge”, koji rade bez dana odmora.

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, od početka epidemije, od posledica kovida preminulo više od 5.000 ljudi. Broj sahrana je skoro dvostruko veći nego u istom periodu prošle godine, a zbog velike gužve na grobljima se preminuli sahranjuju i nedeljom.

Praksa sa sahranjivanjem nedeljom u Srbiji otvorena je krajem 2020., kada je zabeležen znatno veći broj preminulih od korone, te je tako broj najviše umrlih u jednom danu bio 4. decembra prošle godine. Tog dana ova pošast, sa kojom se lekari intenzivno bore na prvoj liniji fronta već godinu dana, odnela je čak 69 života.

Na društvenim mrežama osvanula je danas i jedna fotografija, koja je, najblaže rečeno, uznemirila javnost. Na njoj se vide 22 pogrebna vozila, koja idu ka kapelama:

Po komentarima korisnika sa društvene mreže Tviter, reč je o groblju na Bežaniji.

Ipak, pojedini korisnici navode da je ista situacija i na drugim grobljima.

SKANDAL O KOME BRUJE MREŽE: Kamere zabeležile SRAMNI DETALJ sa polaganja venca na spomenik NATO ŽRTVAMA (VIDEO)