Najzad je pronašla pravu ljubav, ali je poljubac dečka KOŠTAO ŽIVOTA

Devojka
Facebook/Mimi DL

Mirjam Dukre Lemej zaljubila se svega nekoliko dana pre nego što je umrla. Upravo poljubac njenog novog izabranika koštao ju je života, iako on sam nije imao nameru da je povredi.

 

Mirjam (21) iz Montreala umrla je zbog burne alergijske rekacije na kikiriki. Njen novi dečko, u čijem stanu je provela noć, pojeo je sendvič sa kikiriki puterom, nakon čega se vratio u krevet i poljubio Mirjam. Momak nije rekao Mirjam šta je jeo, ali nije ni znao na šta je ona alergična.

– Nažalost, Mirjam nije imala vremena da mu kaže da na šta je alergična – kaže njena majka Mišelin Dukre.

Ubrzo nakon fatalanog poljupca, Mirjem je doživela burnu i jaku alergijsku reakciju. Momak je pozvao Hitnu pomoć istog trenutka, ali iako su stigli svega nekoliko minuta kasnije, za Mirjam je bilo prekasno. Prevezena je u bolnicu, ali doktori nisu mogli da učine ništa.

Svega nekoliko dana pre tragedije, Mirjam je rekla majci da se zaljubila.

– To je bio prvi put da sam videla da joj oči tako sjaje – kaže Mišelin.

O smrti svoje ćerke, koja se dogodila 2012. godine, Mišelin je odlučila da progovori sada da bi skrenula pažnju javnosti na opasnost koju koju donose alergije.

Majka nesrećne devojke rekla je da njena ćerka te kobne noći nije sa nosila sa sobom adrenalisku injekciju koja bi mogla da joj spasi život. Da je uz sebe imala epipen i danas bi bila živa, kaže Mišelin, i poziva sve one koji imaju sličan problem kao što je njena ćerka imala da preuzmu sve mere opreza i nose sa sobom epipen za svaki slučaj.

Tragovi alergena mogu da se zadrže u pljuvački i do četiri sata nakon konzumacije hrane koja ih sadrži, zbog čega je jako važno da osobe koje imaju alergiju na neki tip hrane obaveste svoje okruženje i upute ih kako mogu da im pomognu ako se desi da dožive alergijsku reakciju.