NAKON 30 GODINA NA VLASTI, Milo Đukanović će biti OPOZVAN?

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović najavio je pokretanje procesa opoziva predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

printscreen

Radunović je ovo najavio na plenarnoj sednici Skupštine Crne Gore, navodeći da je „predsednik Đukanović pokazao da nije predsednik svih građana i građanki Crne Gore“.

Kako je prenio, Đukanović je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Đorđijem Radulovićem izneo stav da oni koji su bili protiv obnove nezavisnosti, nemaju moralno pravo da traže saglasnost države Crne Gore da budu njeni predstavnici.

Ustav Crne Gore predviđa mogućnost opoziva u slučaju da je predsednik povredio Ustav.

„Postupak za utvrđivanje da li je predsednik Crne Gore povredio Ustav može pokrenuti Skupština, na predlog najmanje 25 poslanika. Predlog za pokretanje postupka Skupština dostavlja predsedniku Crne Gore na izjašnjenje. Odluku o postojanju ili nepostojanju povrede Ustava donosi Ustavni sud i bez odlaganja je objavljuje i dostavlja Skupštini i predsedniku Crne Gore. Predsednika Crne Gore Skupština može razrešiti kada Ustavni sud utvrdi da je povredio Ustav“, stoji u Ustavu Crne Gore.