Nakon godine rada otkriveno – OVO JE NAJPRODAVANIJI ARTIKL u srpskoj IKEA i verujte – bićete iznenađeni (FOTO)

Prema zvaničnoj statistici prodaje u švedskoj robnoj kući, izgleda da našim ljudima najviše fali svetla – najprodavanije su sveće i sijalice.

Ikea
Instagram/ikeasrbija

Prema saopštenju beogradske Ikee, najprodavaniji proizvod su sveće kojih je prodato skoro 2,5 miliona, potom slede OFTAST tanjiri i činije sa cifrom od 482.292 komada.

Među najprodavanijim Ikea proizvodima u Srbiji izdvojile su se LED sijalice. Ukupno je prodato 206.140 komada, čime su građani Srbije ostvarili uštedu od 309.344.012 dinara, odnosno 46.870.305 kWh. Kada bi se naslagalo svih 31.580 LACK stočića koji su kupljeni u beogradskoj Ikei, takva konstrukcija dostigla bi visinu 71. tornja na Avali.

IKEA DELI NOVI KATALOG! Pronašli smo UBEDLJIVO NAJJEFTINIJI PROIZVOD i sve što možete kupiti za MANJE OD 100 DINARA (FOTO)

Promo

Nismo ni sumnjali da će se hrana dobro prodavati, pa je tako u beogradskoj Ikei prodalo milion ćufti i skoro pola miliona hot-dogova.

Na spisku najprodavanijih proizvoda nažalost nema oklagije – i dalje jedinog artikla koji se pravi u Srbiji. Tokom ovih godina dana poslovanja, Ikea nije našla novog domaćeg partnera za proizvodnju nameštaja ili opreme.

Iako postoji podatak da je izdato 754. 303 računa, nažalost nije saopšteno koliki je promet ostvarila beogradska Ikea. Međutim, zanimljivo je da sajt Ikee zabeležio 10 miliona poseta kao i da je napravljeno preko 25.000 kućnih isporuka što govori da internet prodaja u Srbiji polako ali sigurno uzima maha.loading...