Posmrtni ostaci trojice nestalih u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu pronađeni su danas, nakon intenzivne potrage.

U skladu s nalogom nadležnog tužioca, u toku je identifikacija pronađenih posmrtnih ostataka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

Istragu o uzrocima i posledicama nesreće vodi zamenik Višeg javnog tužioca u Kragujevcu Jasmina Stojadinović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako je u sredu saopšteno potraga je trajala za nestalim pripadnicima Tehničko-remontnog zavoda kapetanom Darkom Kostićem i civilima Dejanom Kovačevićem i Željkom Nikolićem.

Komisija za ispitivanje okolnosti i nastanka vanrednih događaja, koju je formirao ministar odbrane Zoran Đorđević, juče je počela rad, dok je danas započeo vanredni inspekcijski nadzor u TRZ, koji po nalogu ministra sprovodi Inspektorat odbrane.

Saučešće porodicama nastradalih uputili su ministar odbrane i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković.

Podsetimo, u eksploziji koja se u utorak dogodila u TZR u Kragujevcu poginula je još jedna osoba, a povređeno je 25 ljudi.

Do eksplozije je došlo u Tehničko-remontnom zavodu, u objektu A-28, namenjenom delaboraciji municije, a zatim je požar zahvatio objekte A-28 i A-27.

Vatrogasne ekipe sastavljene od pripadnika MUP-a i pripadnika vatrogasne jedinice TRZ Kragujevac pristupile su gašenju požara, kada je, u 13.45, došlo do druge eksplozije.