Nakon kratkotrajnog osveženja, u Srbiji ponovo kreće tropski toplo vreme.

 

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Krajem dana i u toku noći očekuje se postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 17, najviša od 24 do 27 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

I u Beogradu će biti promenljivo oblačno, u pojedinim delovima grada sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. 

Krajem dana i u toku noći postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura 16, najviša oko 24 stepena. 

Već u petak se očekuje slabljenje ciklona iznad centralne Evrope i njegovo premeštanje na sever, pa se očekuje porast pritiska nad Srbijom i uglavnom sunčano i umereno toplo vreme. Samo se na severu očekuje malo više oblačnosti.

U subotu sunčano i toplije, temperatura od 29 do 33°C, u Beogradu do 31°C. Noći i jutra do subote će biti sveža.

Od nedelje se do Srbije i regiona očekuje priliv veoma tople vazdušne mase sa severa Afrike preko Mediterana, pa će u nedelju i sledeće sedmice biti tropski toplo. Maksimalna temperatura u nedelju od 32 do 36°C, u Beogradu do 35°C. Kasnije posle podne ponegde se uz jači razvoj oblačnosti očekuje ređa pojava pljuskova sa grmljavinom i lokalnih grmljavinskih oluja. Tokom većeg dela sledeće sedmice biće sunčano i vrelo, maksimalna temperatura biće i preko 35°C, ponegde i do skoro 40°C. Ovo će dodatno pogoršati stanje sa sušom, jer obilnih padavina i dalje nema na vidiku. Očekuju se veoma vioske vrednosti UV zračenja, a postojaće opasnost od požara.loading...