NALJUTIO SVE MAME: Martinović u skupštini NAPAO TRUDNICE I PORODILJE ZBOG PROTESTA, one odgovorile!

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović nazvao je protest trudnica i porodilja nezadovoljnih Zakonom o finansijskoj porodici sa decom "protestom pojedinih stranaka i nevladinih organizacija protiv Vlade Srbije".

Printscreen/Kolaž

On je tokom rasprave o izmenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju rekao da su “inspiratori protesta oni koji se mnogo ne brinu ni za žene, ni za decu, ni za demokratsku budućnost Srbije”.

– Jedan od inspiratora je Medijum grupa koju vodi rođeni brat (funkcionera DS) Gorana Ješića, Vladimir Ješić i koji je vlasnik portala Bebac koji je nastao 2008. tako što je iz budžeta Vojvodine za pokretanje portala uplaćeno oko 57.000 evra – kazao je Martinović i dodao da je u to vreme pokrajinski sekretar nadležan za tu problematiku bio Miloš Lučić, Ješićev kum.

SERGEJ “UNIŠTIO” MARTINOVIĆA: Naprednjaka zbog izjave napao ceo internet, ali TRIFUNOVIĆ JE POBEDIO (FOTO)

Printscreen

Kako je dodao, “neki od glavnih organizatora su poslanica Pokreta centra Tatjana Macura i poslanik DS Balša Božović, kao i poslanica u Skupštini Vojvodine Jelena Balašević, dok je jedan od onih koji je protest najviše podržavao Bojan Pajtić koji je bio predsednik Vlade Vojvodine kada je Bebac dobio sredstva za pokretanje”.

– Želim da kažem građanima da protestuju ako su nezadovoljni, ali znajte, inicirali su ih oni koji su politički protivnici pa su podmetnuli nekoliko žena – rekao je Martinović, uz tvrdnju da protesti nisu spontani.

On je pokazao fotografije predstavnika političkih stranka koji su došli da podrže protest.

– Evo ovo su sve same mame i Boško i Goran Ćirić i Balša Božović – rekao je Martinović.

HAOS: Martinović napao Vukadinovića da je NEPRISTOJNO OBUČEN, a evo kako je opozicionar došao u Skupštinu (FOTO)

Mame su zakon: Sramno i nepristojno ponašanje Aleksandra Martinovića

Printscreen N1

Organizacija “Mame su zakon” najoštrije je osudila izjavu koju je u toku skupštinske rasprave izneo poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović.

U saopštenju nezadovoljnih porodilja i trudnica se navodi da je Martinović na taj način “targetirao” najosetljiviju i ekonomski izuzetno poniženu grupu od više od 1.000 žena koje su juče učestvovale u mirnoj protestnoj šetnji zbog loših efekata primene Zakona o finansijskoj podršci sa decom.

– Zašto poslanik skupštinske većine nije bio glasan i zašto je prećutao skupštinsku raspravu kada je usvajan zakon koji će veliki broj porodilja ostaviti sa mesečnim primanjima od par hiljada dinara, medju kojima ima i ekstremnih primera sa iznosima od 1.000 do 3.000 dinara? Zašto tada nije radio svoj posao – upitale su u saopštenju.

MARTINOVIĆ OPTUŽUJE: “Poslanik PRETIO SMRĆU PREDSEDNIKU VUČIĆU!” Evo šta tačno PIŠE u pismu PUTINU!

Ocenjuje se i da je “sramno i iznad svega nepristojno” od Aleksandra Martinovića da se “politički razračunava preko leđa trudnica i porodilja i njihovih novčanika”.

Martinoviću su nezadovoljne porodilje i trudnice ukazale na to da ukoliko se nije osetio pozvanim da ih podrži juče na protestu u Beogradu, onda ne sme i ne treba da osuđuje druge koji su to uradili.

Pozvale su skupštinsku većinu da na dnevni red stavi Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koji je juče u skupštinsku proceduru predala poslanica Pokreta centra Tatjana Macura, a koji je napisan u saradnji sa trudnicama i porodiljama.

– To će biti odličan uvod u raspravu koja ima za cilj da se zakon koji je 1. jula stupio na snagu izmeni – navodi se u saopštenju.

Podsetimo, u utorak je održana protestna šetnja šetnja trudnica i porodilja nezadovoljnih Zakonom o finansijskoj podršci porodicama sa decom od Trga Nikole Pašića do Vlade Srbije.

Učesnici šetnje pod sloganom “Mame su zakon” nosili su transparente “Solidarnost”, “Ručak za mesec dana sa 1.700 dinara – neka hvala”, “Bebe da se radjaju a ne sićom da nas gadjaju”, “Deca su zakon”, “Novogodišnja rasveta preča od deteta”.

Među okupljenima su bili lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić, lider Dveri Boško Obradović, predsednik Nove stranke Zoran Živković, šef poslanika Demokratske stranke u Skupštini Srbije Goran Ćirić, predsednik Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” Dobrica Veselinović, poslanici Pokreta centra u Skupštini Srbije.