NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Velike promene u GRADSKOM PREVOZU zbog RADOVA i MANIFESTACIJA

Tramvaj Španac
Printscreen/Youtube

Zbog radova i pojedinih manifestacije, biće promena u radu gradskog prevoza, a pojedine tramvaje će zameniti trolejbusi.

 

Pripremni radovi na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja i Brankovog mosta, manifestacija “Nagrada Beograda – Ušće 2017”, ali i popravka na tramvajskoj kontaktnoj mreži u Topčideru, izazvaće pravi kolaps u saobraćaju narednih dana. Izmene linija gradskog prevoza su mnogobrojne, pa će čelični živci biti potrebni svakome ko se zaputi ka centru, pišu Novosti

Prva faza radova u Bulevaru oslobođenja trajaće do 28.juna, pa se tramvaji 9, 10, 14 ukidaju.

Uspostavlja se tramvajska linija 9L, na relaciji: Kalemegdan – Dorćol – Starine Novaka – Trg Slavija – Savski trg – Blok 45. Privremena autobuska linija 9A voziće od Slavije do Banjice, i to trasom: Trg Slavija – Bulevar oslobođenja – Vojvode Stepe – Bebelova – Baštovanska – Paunova – Banjica 2.

Vozila sa linija 9A, 30, 39, 42, 47 i 59 će kao dolazno i polazno stajalište koristiti Trg Slavija, dok će tramvaji sa linije 2 i autobusi sa linija 31, 33, 36, 48, 78 i 83 ići redovnom trasom.

Stajalište Karađorđev park biće izmešteno niže, bliže Autokomandi. Ukida se i stajalište Trg Slavija – Bulevar oslobođenja, u oba smera i za sve linije, a uspostavlja se stanica Vračarska za liniju 9A, u Baštovanskoj ulici u oba smera.

Zbog ovih pripremnih radova, u subotu se neće saobraćati ni trolejbuske linije 19, 21, 22, 29, a umesto njih sugrađane će voziti autobusi 21A, 22A, 29A.

Ujedno, zbog održavanja manifestacije “Nagrada Beograda – Ušće 2017”, koja se održava u Bulevaru Nikole Tesle, od subote do ponedeljka u tri sata, menja se režim linija i u Novom Beogradu. Linije 15, 84, 704, 706 i 707, saobraćaće Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom trešnjinog cveta, Bulevarom Nikole Tesle i dalje redovnim trasama.

Autobusi na linijama 27E, 35 i 43, u oba smera, ići će Bulevarom Mihajla Pupina, Milentija Popovića, Vladimira Popovića, terminus Blok 20.

Radovi na tramvajskoj kontaktnoj mreži na deonici od Topčiderske pozornice do terminusa Kneževac, koji će se izvoditi do kraja meseca, ukinuće tramvajsku liniju 3L.

Umesto nje, putnike će voziti autobus na liniji 3A. Trasa linije je: Glavna železnička stanica – Savska – Bulevar vojvode Mišića – Topčiderska – Bulevar patrijarha Pavla – Patrijarha Dimitrija – Oslobodilaca Rakovice – Kneževac.