“Napad na Seku Sablić je politički autogol!” REČI RAMBA AMADEUSA o kojima SNS treba dobro da razmisli

"Etiketirati Seku Sablić zbog njenih stavova nije ništa drugo nego politički autogol", rekao je muzičar Rambo Amadeus, komentarišući za Nova.rs nedavne napade na glumicu Seku Sablić od strane poslanika Srpske napredne stranke Marka Atlagića, ali i komentare koje je o glumici na RTS-u dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

printscreen

“S obzirom na Bojkot opozicije na poslednjim višestranačkim izborima, parlament je u nešto drukčijem sastavu nego što bi bio da ima svoj pun legitimitet. Samim tim ne treba sa punom ozbiljnošću ni razmatrati sve ono što tamo pojedinci izgovaraju. Seka Sablić je jedan od stubova kulturnog identiteta Srbije i kao takva ima apsolutno pravo da javno analizira ovdašnje društvene prilike. Etiketirati Seku Sablić zbog njenih stavova nije ništa drugo nego politički autogol, dat iz čiste nepristojnosti, neznanja i trapavosti, svaki ozbiljan politički protagonista će se od takvih istupa distancirati”, rekao je Rambo Amadeus za Nova.rs.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u četvrtak je gostujući na RTS-u pokušao da opravda napade poslanika Srpske napredne stranke Marka Atlagića na glumicu Seku Sablić. On je izjavio da nije saglasan sa onim što je Atlagić rekao o Seki, ali da je “izašao njen čisto politički intervju.”

“Nisam saglasan sa načinom na koji se poslanik Marko Atlagić obratio glumici Seki Sablić… Ali, izašao je njen čisto politički intervju. Ni sa jednom rečenicom se ne bih saglasio. Ali, takođe nije bilo potrebno ni Marku da karakteriše i daje svoju ocenu kakva je Seka Sablić. To je politički pogrešno”, rekao je Vučić na RTS i dodao: “Nama ovo šteti, iako znam da Atlagić to nije namerno uradio.”

Podsetimo, poslanik vladajuće koalicije Marko Atlagić, ranije je kritikovao glumicu zbog stavova izrečenih u intervjuu za “NIN”, gde je između ostalog izjavila da je “otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme”.

“Korona je iskorištena da se bogati napokon oslobode prisustva sirotinje” Govor Ramba Amadeusa nateraće vas da dobro razmislite o svemu