NAPAD NA SRPSKO DETE NA KOSOVU: Dečaka zgrabili i pokušali da uvuku u kola, otac sumnja na POKUŠAJ OTMICE

Nepoznate osobe fizički su danas napale dečaka Martina Vuksanovića u selu Plemetini kod Obilića, koji se iz škole vraćao kući. Njegov otac Predrag sumnja da se radi o pokušaju otmice.

Dete Automobil
Pixabay.com/ilustracija

Predrag Vuksanović je RTS-u preneo da se napad dogodio na putu od Plemetine prema susednom selu Prilužju, kada se njegov sin, učenik trećeg razreda, vraćao iz škole kući.

“Mog sina je kući dopratio komšija u čije je dvorište uspeo da pobegne, kada se otrgao iz ruku osobe koja je pokušala da ga uvuče u automobil. Iz ‘audija’ crvene boje, nepoznata osoba je otvorila vrata i rukom dohvatila Martina. Na sreću, uspeo je da pobegne i zaštitu potraži u prvom dvorištu”, ispiričao je Predrag Vuksanović.

Kaže da ne zna ko su osobe iz automobila, ali da su ih ljudi iz sela primetili kako odlaze u susedno selo Hamidiju, u kojem nema Srba.

Vuksanović je slučaj prijavio policiji, čiji su pripadnici bili u Plemetini i nakon što ih je upoznao sa incidentom, otišli.

Ne zna da li će pokrenuti istragu i organizovati potragu, navodeći primer od pre šest meseci kada je na istom putu napadnut i njegov stariji sin, i da o tom incidentu nema nikakvu povratnu informaciju.

U Plemetini živi stotinak srpskih domaćinstava. Sa Srbima koji su ostali da žive u Prilužju, Babinom Mostu, Gracu, čine kompaktnu srpsku sredinu na području između Kosovske Mitrovice i Prištine, a u zaleđini su okruženi albanskim stanovništvom.