NAPAD NA ZGRADU TABLOIDA: Kombijem se zakucao u vrata, ali tu nije bio kraj ludilu! (VIDEO)

Nepoznati počinilac je najpre kombijem udario u zgradu jednog od najtiražnijih holandskih listova "Telegraf", a potom zapalio vozilo.

Printscreen/youtube.com/De Telegraaf

Holandski premijer Mark Rute izjavio je da je još mnogo toga nejasno u vezi sa napadom, ističući da policija u Amsterdamu čini sve što može da uhvati počinioce.

Kako napominje AP, zasad nema indicija da ovaj slučaj ima veze sa ekstremizmom.

List je poznat po izveštajima o kriminalu i sportu, populističkim stavovima, a glavni i odgovorni urednik Pol Jansen ističe da se čini da je u pitanju nameran napad.

– Nećemo dozvoliti da nas zaplaše – kazao je Jansen, navodeći da je “jasno da nemaju svuda prijatelje”.

Jansen navodi da je “Telegraf” list sa “veoma jasnim stavom i veoma dobrim istraživačkim novinarima” koji se najviše bave kriminalom.

– Nažalost nije tajna da su listu i individualno novinarima više puta upućene pretnje. Namera oni koji su ovo učinili je da naš šokira, to nećemo dozvoliti – dodao je Jansen.

Rojters napominje da policija veruje da je u pitanju nameran napad u kom niko nije povređen.

U zgradi u vreme napada (četiri sata posle ponoći) bio je samo čuvar.

Pozivajući se na neimenovanog portparola policije, holandski portal NOS navodi da putanja kojom se kretao kombi ukazuje da je vozač namerno udario u zgradu.

Ukazuje se da je vozač sa saučesnikom posle incidenta, koji se odigrao pred zoru oko četiri sata ujutru, pobegao u tamnom “audiju”.