Policija je u Diseldorfu uhapsila muškarca (36) nakon napada sekirom na železničkoj stanici u kom je sedam ljudi povređeno, od kojih je troje s teškim povredama

 

Osumnjičeni tridesetšestogodišnjak, je prema poslednjem saopštenju policije, poreklom sa prostora bivše Jugoslavije, nastanjen u nemačkom gradu Vupertalu udaljenom 28 kilometara od Diseldorfa.

Policija navodi i da osumnjičeni za napad sekirom ima „očigledne psihičke probleme“, prenosi “Raša tudej”.

Napad sekirom dogodio se u četvrtak oko 21 h, a policija je najpre saopštila da je povređeno pet osoba, da bi kasnije obavestila da je broj povređenih porastao na sedam, od kojih je troje teško povređeno.

Policija je pronašla sekiru kojom je izveden napad, ali u početku nije bilo jasno da li je napadač delovao sam ilči je ima saučesnike. Zabunu je izazvao snimak sa sigurnosne kamere, na kojem se videla još jedna osoba kako beži sa mesta zločina.

Nakon preliminarne istrage, policija je potvdila da je verovatno da je ranjavanje sekirom delo jednog čoveka.

Portparol policije je ranije rekao da je osumnjičeni za napad takođe povređen i da se nalazi u bolnici. Motivi napada za sada nisu poznati.

– Nećemo koristiti reči „divljanje“ ili „terororizam“ – rekao je portparol policije, preneo je Rojters, dodajući da nije bilo ozbiljnih pretnji od novih napada.