NAPADAČI VIKALI “OVO JE ZA ALAHA!”: Evo šta sve znamo o novom NAPADU U LONDON (VIDEO+FOTO)

London
Printscreen

Policija sprovodi operaciju u oblasti Barking u istočnom Londonu. Na snimcima iz vazduha vidi se kordon policije postavljen oko bloka stanova i vozilo Hitne pomoći parkirano ispred, javlja "Rojters" pozivajući se na "Skaj njuz". Na sinoćnom napadu u Londonu napadači uzvikivali: "Ovo je za Alaha", kažu očevici.

U ovom trenutku nema nikakvog saopštenja policije u vezi sa operacijom u istočnom delu Londona, prenosi Rojters uz napomenu da nije jasno da li je ona povezana sa sinoćnjim napadom na Londonskom mostu i obližnjoj pijaci u kojem je ubijeno sedmoro, a ranjeno 48 ljudi.

U međuvremenu, očevidac Džerard kaže da su napadači sinoć uzvikivali “Ovo je za Alaha”.

– Trčali su i uzvikivali ‘Ovo je za Alaha’. Izboli su jednu devojku možda 10-15 puta – rekao je Džerard za Bi-Bi-Si, navodeći da je pokušao da ih spreči bacajući flaše, stolice i ostale predmete na njih.

Britanska policija je danas saopštila da je sedam ljudi ubijeno sinoć u napadu na Londonskom mostu, koji je okarakterisan kao teroristički akt. Napad su izvele tri osobe, koje su potom ubijene u obračunu sa policajcima, prenosi Rojters.

Navedeno je da su napadači uleteli vozilom među pešake na mostu, a potom noževima napali ljude na području pijace “Borou”.

Prema navodima londonske Hitne službe, ranjenici su primljeni u pet bolnica širom britanske prestonice, a lakše povređenima je pomoć pružena na licu mesta.

U Ambasadi Srbije u Londonu kažu da za sada nema podataka o srpskim žrtvama, a da se više informacija očekuje nakon sastanka konzula sa zvaničnicima.