NAPADNUT POMOĆNIK MINISTARKE: Napadač gađao LGBT aktivistu, pa izvadio nož

Pomoćnik ministra za manjinska i ljudska prava i društveni dijalog, Boris Milićević napadnut je sinoć na Novom Beogradu, oko 22 sata, a napadač je uhvaćen iste večeri.

Nož
Pixabay.com

Milićević koji je javnosti poznat kao LGBT aktivista i prvi deklarisani gej u Skupštini Srbije, naveo je kako ga je nepoznati muškarac jurio da ga izbode nožem.

Počinilac je zahvaljujući brzoj reakciji policije uhapšen vrlo brzo. Boris Milićević je na društvenoj mreži Tviter objavio policijski zapisnik od prošle noći.

On je do detalja opisao napad koji se desio u 21:30 časova. Objasnio je da ga je muškarac gađao predmetom, uz pretnju “sad ću da te zakoljem pe*eru”, kao i da je bežao od napadača. Kada je zatražio pomoć od prolaznika, oni su se, kao je opisao Boris u policiji, razbežali, a napadač je nastavio da trči za Milićevićem. On je opisao i kako napadač izgleda, što je policiji pomoglo.

– Za muško lice koje me je napalo mogu da dam opis da je starosti 60 godina, visine 185 do 190cm, mršave građe, pogrbljen, sa dužom bradom, masnom kosom i pramenovima, i pohabanom garderobom. Za nož mogu da kažem da je imao dršku crne boje i ukupna dužina noža oko 20cm – napisao je Milićević, nakon čega je policija izašla na teren i brzo uhapsila napadača.