NAPASTVOVAO I SOPSTVENU ĆERKU: Iscelitelju zbog zlostavljanja 300 žena preti višegodišnja robija (VIDEO)

Brazilski "duhovni iscelitelj" Žoao Teišeira de Farija, koji je optužen za seksualno zlostavljanje više od 300 žena, smatra se beguncem pošto se nije javio nadležnima.

Beta/AP

Sudija je u petak izdao nalog za hapšenje Farije (76), poznatog i pod imenom Žoao od Boga i dao mu rok danas do 14 časova da se preda. Rojters navodi da nije poznato gde se Farija nalazi.

Na video snimku koji je objavila televizija GloboNjuz, advokat Farije Alberto Toron rekao je da će se on javiti brazilskim vlastima, ali nije mogao da kaže ni gde ni kako.

Toron je negirao optužbe na račun Farije i poručio da će u ponedeljak podneti žalbu. Teišeira de Farija postao je poznat u javnosti po svojim “psihičkim operacijama” i tvrdnjama da može da izleči razna oboljenja.

Brazilski sud odobrio je juče zahtev tužilaca za njegovo hapšenje pošto je više od 300 osoba posvedočilo da ih je seksualno zlostavljao. Među navodnim žrtvama je i njegova ćerka, koja je izjavila da je on zlostavljao devojčice starosti od 10 do 14 godina, nazvavši ga pritom “monstrumom”.

Farija bi mogao da se suoči sa optužbama za silovanje, a ukoliko bude osuđen, preti mu zatvorska kazna od 10 godina. Njemu takođe prete optužbe za silovanje “ranjive osobe”, za šta je predviđena zatvorska kazna od 15 godina.