NAPETO U NIŠU: Odbornik opozicije IZBAČEN sa sednice gradskog parlamenta zbog OVE PORUKE NA MAJICI (FOTO)

Odbornik "Niške inicijative" u Skupštini grada Niša Srđan Nonić kažnjen je na jučerašnjem zasedanju udaljenjem sa sednice zbog toga što je nosio majicu na kojoj je pisalo "jedna ista banda".

Niš
Printscreen/Youtube

Noniću je kazna izrečena na predlog šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Perišića, a uslov za povratak u salu bio je da presvuče majicu.

Nonić se presvukao i vratio na sednicu, ali je kazao da smatra da je “nepravedno kažnjen i da nije nikoga uvredio”.

– Na majici se nalaze stihovi jedne sada popularne pesme. Niko imenom i prezimenom nije bio prozvan, a ako se neko našao prozvanim onda je to njegov problem – rekao je novinarima.

On je istakao da veruje da ima pravo da kao politički zastupnik određenog broja građana iznese političke stavove i nezadovoljstvo sistemom u kome živimo.

– Moja današnja poruka sa majice je zbog izbora parketara, firmopisaca i lakirera za direktore i članove upravnih i nadzornih odbora javnih gradskih preduzeća i ustanova – izjavio je Nonić.

Šef odborničke grupe SNS-a Zoran Perišić izjavio je povodom izricanja te kazne da niko “ne može da zloupotrebljava televizijski prenos sednice” skupštine time što će nositi uvredljivu poruku na majici.

– Zbog toga sam tražio da se izglasa povreda poslovnika u smislu narušavanja dostojanstva ove skupštine. Poruka na majici je nešto vredja dobar ukus, a ukoliko neko želi da prenese političku poruku postoji puno drugih načina – izjavio je Perišić.

On je kazao da većina odbornika niške skupštine poštuje pravila oblačenja i nosi sako.

Skupština grada Niša održala je 27. i 28. skupštinsko zasedanje, zbog toga što 27. sednica nije održana krajem avgusta kako je to bilo provobitno zakazano.