NAPREDNJACI NAPUŠTAJU PARTNERE: “Sa SPS-om ne treba praviti koaliciju, vreme je da počnu da stiču opoziciono iskustvo”

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Šormaz izjavio je da SNS ne treba da pravi koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) i da je vreme da ta stranka "krene da stiče iskustvo opozicionog rada", piše list Danas u izdanju za utorak.

BETA

Upitan šta bi poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kada bi ga pitao da li SNS treba da “vuče na svojim leđima stranke koje nikada ne bi same prešle cenzus”, Šormaz je naveo da prema PUPS-u ne može da se odredi, a da je predsednik Pokreta socijalista i ministar odbrane Aleksandar Vulin “lojalan partner i da treba da ostane u koaliciji”.

“SDPS treba pustiti da traži drugi put, stranku gospodina Popovića takođe, a sa SPS-om ne treba praviti koaliciju. Vreme je da počnu da stiču iskustvo opozicionog rada”, rekao je Šormaz u intervjuu za Danas.

On je ocenio i da stranke unutar Saveza za Srbiju (SzS) svesno žele da ostanu van parlamenta i da žele bojkot jer ne žele da snose odgovornost za eventualni sporazum između Beograda i Prišrine.

“Namera im je da predsednika Vučića, Vladu Srbije i SNS optuže za izdaju, kako bi opet nasilnim protestima došli na vlast. Posle bi naravno sprovodili sporazum govoreći da je kasno za bilo šta”, naveo je Šormaz.