NAPREDNJACI ODLOŽILI ODLUČIVANJE: Vučić ostaje predsednik SNS-a do izbora, a ovo su NOVI POTPREDSEDNICI

Izbor predsednika i zamenika predsednika SNS, koji je trebalo da bude održan danas na Izbornoj slupštini naprednjaka, odložen je za sledeću godinu.

Printscreen/RTS

Nezvanično, on će se održati nakon izbora naredne godine, koji su planirani za 3. april.

Iako su ove dve tačke bile na današnjem dnevnom redu Izborne skupštine, one su u međuvremenu, u toku zasedanja, preformulisane.

Tačnije, nije se raspravljalo o tačkama 4. i 5. koje su predviđale izbor predsednika i zamenika predsednika SNS, već je odlučeno da predsedniku partije mandat bude produžen do vanredne skupštine stranke, koja će biti održana posle izbora i formiranja vlade.

To znači da do tada sadašnji lider SNS Aleksandr Vučić, ostaje na čelu partije još neko vreme, piše Blic.

Danas su izabrani novi potpredsednici Srpske napredne stranke: Ana Brnabić, Siniša Mali, Nevena Đurić, Vladimir Orlić, Miloš Vučević, Marko Đurić i Aleksandar Šapić. Takođe, Predsedništvo stranke je sa tridesetak članova povećano na 100, a Glavni odbor imaće više od 1.000 članova.

Srpska napredna stranka održava danas u Beogradu izbornu Skupštinu na kojoj je, kako se očekivalo, trebalo da bude izabrano najuže rukovodstvo stranke.

Očekivanja su bila da Aleksandar Vučić ponovo bude izglasan za lidera partije, imajući u vidu da su se odbori SNS širom Srbije izjasnili da i dalje žele njega na tom mestu.