Naprednjaci SAMO sa SVM u republičkom parlamentu? Vučić: Ne želim više da pravim kompromise!

Vučić
Beta

lider SNS Aleksandar Vučić je rekao da njegova stranka u republičkom parlamentu možda neće imati partnera osim SVM i da će tako imati većinu od 135 poslanika, pišu agencije, a prenosi "B92.net".

 

Vučić je rekao i da će nova vlada biti formirana najkasnije 15 dana od konstituisanja parlamenta.

“U Vojvodini ćemo nesumnjivo pokušati da napravimo još širu koaliciju. Za Srbiju to ne tvrdim”, rekao je Vučić novinarima u Inđiji gde je ponovo najavio koaliciju SNS i Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora.

Kako je rekao, “ne pada mu na pamet da ide do 190 poslanika”, jer bi to značilo brojne kompromise, koje ne želi da pravi.

Lider naprednjaka je rekao i da mu ne smeta da cela opozicija bude u parlametnu na gomili.

“Biće lakše da im na jednom mestu odgovaram i građanima pokažem da oni zapravo nemaju politiku”, rekao je Vučić.

On je rekao i da nije tačno da su pojedini resori u novoj vladi podeljeni.

“Nisam nikome ništa nudio i ni o čemi nisam razgovarao, ni o kakvim funkcijama… Stvari moraju da sazru i onda izadjete sa planom i programom, a onda sa ljudima koji taj plan i program treba da izvedu”, rekao je Vučić.

Govoreći o roku u kojem bi mogla da bude formirana republička vlada, Vučić je rekao:

“Imam svoje ustavne i zakonske rokove koje mislim tri ili četiri puta da skratim. Nećete čekati ni 15 dana od trenutka formiranja Skupštine, a možda se desi da to uradimo u istom danu”.

Vučić je kazao da je jedino sigurno za sada da će SNS ići sa SVM, a da će “ostalo da se vidi”.

“Želim da u Vojvodini postignemo što širi front za budućnost i napredak pokrajine”, rekao je Vučić.

Vučić je prethodnih dana rekao da će se na novu vladu čekati oko mesec dana, odnosno bar do vanredne skupštine SNS zakazane za 28. maj.

Zakonski rok za formiranje vlade je 90 dana od konstituisanja parlamenta, koji mora da održi prvu sednicu 30 dana od proglašenja konačnih izbornih rezultata.