NAPUŠTA KRIZNI ŠTAB: Doktor Kon ponovo najavio povlačenje

Epidemiolog dr Predrag Kon, napisao je sinoć na društvenoj mreži Fejsbuk, na kojoj je inače veoma aktivan, da se privremeno "odjavljuje".

Printscreen Rts

– Privremena odjava – napisao je nešto malo pre ponoći čuveni epidemiolog na svom Fejsbuk profiju.

Dr Kon, kojije inače član kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa nije dalje objasnio zbog čega se privremeno odjavljuje. Pre mesec dana, dr Kon je takođe obavesti svoje pratioce da smatra da treba da se povuče i “prepusti boljima da vode pandemiju”.

On na tada svom profilu na Fejsbuku navodi da su razlog za to napadi na njega. ali i na stručni tim na društvenoj mreži zbog prodiranja koronavirusa u Gerontološki centar u Nišu.

Koliko vidim po Fejsbuku glavni ‘krivac’ za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. ‘Ratove’ neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje… Sve najbolje! – napisao je dr Kon.

Tada je posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ipak odlučio da se varti svom zadatku.

Dr Kona, koji je načelnik Jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje pitali su sinoć njegovi pratioci zbog čega se povlači, ali su ostali bez odgovora.