“NAŠ CILJ NIJE NASILJE!” Oglasio se Boško Obradović povodom “kucanja” na dveri Skupštine

Lider Dveri Boško Obradović je danas izjavio da je cilj učesnika u protestu "Jedan od pet miliona" nije nasilje, već "vraćanje otete države i institucija narodu".

Boško Obradović
Beta/MILAN OBRADOVIC

Obradović je us aopštenju napisao da su zato u subotu uveče demonstranti “kucali na vrata” Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu.

– Naš cilj nije nasilje. Oni su blokirali Skupštinu – mi ćemo je osloboditi. Oni krše Ustav – mi smo ustavobranitelji! Oni gaze zakone i institucije – mi ih branimo! Oni kradu – mi ćemo ih strpati u zatvor! – napisao je Obradović u saopštenju.

Nikakvi spinovi i pokušaji predstavnika vlasti da nas ocrne neće sprečiti nužne promene i njihovu krivičnu odgovornost za sav kriminal i korupciju u vrhu vlasti”.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je osudila pokušaj ulaska demonstranata sa skupa “Jedan od pet miliona” u Dom Narodne skupštine Srbije u subotu uveče, uz guranje sa obezbedjenjem, a osudi su se pridružilli premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji traži “reakciju državnih organa”.