“NAS JE IPAK VIŠE” : Počela protestna šetnja povodom godišnjice od ubistva Olivera Ivanovića

Glumac Branislav Trifunović izjavio je večeras da se godinu dana ne zna ko je ubio lidera Gradjanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića 16. januara 2018, kao ni ko je izgovorio "smaknite ga", ali je ocenio da je to političko ubistvo

BETA/EMIL VAS

Trifunović je na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu kazao da su se gradjani i porodica Olivera Ivanovića okupili da prošetaju do Hrama Svetog Save u čast “čoveka koji je mislio svojom glavom i borio se za mir za mir i zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji”.

Godinu dana kasnije ne zna se ko ga je likvidirao i ko je izgovorio ‘smaknite ga’, samo smo dobili informacije ko nije – rekao je Trifunović i ocenio da je u pitanju političko ubistvo.

On je pročitao neke od izjava Ivanovića i dodao da gradjani večeras šetaju u čast Olivera Ivanovića i žele da pokažu ono što je Ivanović izjavio, a to je “nas je ipak više”.

Na početku kolone raširen je veliki transparent sa istom porukom: “Nas je ipak više”.

Protestna šetnja krenula je sa platoa Filozofskog fakulteta ka Terazijama, odakle će Ulicom kralja Milana ići do Trga Slavija, a potom Bulevarom Oslobodjenja do Hrama Svetog Save.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred prostorija GI SDP u Kosovskoj Mitrovici, a javnost i dalje nije obaveštena da li je postignut napredak u istrazi tog slučaja.