Trifunović je na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu kazao da su se gradjani i porodica Olivera Ivanovića okupili da prošetaju do Hrama Svetog Save u čast “čoveka koji je mislio svojom glavom i borio se za mir za mir i zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji”.

Godinu dana kasnije ne zna se ko ga je likvidirao i ko je izgovorio ‘smaknite ga’, samo smo dobili informacije ko nije – rekao je Trifunović i ocenio da je u pitanju političko ubistvo.

On je pročitao neke od izjava Ivanovića i dodao da gradjani večeras šetaju u čast Olivera Ivanovića i žele da pokažu ono što je Ivanović izjavio, a to je “nas je ipak više”.

Na početku kolone raširen je veliki transparent sa istom porukom: “Nas je ipak više”.

Protestna šetnja krenula je sa platoa Filozofskog fakulteta ka Terazijama, odakle će Ulicom kralja Milana ići do Trga Slavija, a potom Bulevarom Oslobodjenja do Hrama Svetog Save.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred prostorija GI SDP u Kosovskoj Mitrovici, a javnost i dalje nije obaveštena da li je postignut napredak u istrazi tog slučaja.