Kolona od više hiljada učesnika krenula je u 18 časova sa Studentskog trga, a predvodili su je predstavnici Lokalnog fronta koji su od 12. januara pešačili do Beograda.

Oni su nosili veliki transparent na kome je pisalo “Nas je ipak više”, a u potpisu “Počelo je” i “Jedan od pet miliona”.

Gradjani nisu nosili druge transparente, šetali su u tišini, a na Trgu Slavija su upalili sveće i svetla na telefonima.

Medju onima koji su šetali bili su neki od članova Ivanovićeve porodice, kao i predstavnici opozicionih političkih stranaka, Boris Tadić, Zoran Živković, Dragan Djilas, Zoran Lutovac, Dušan Petrović, Dragan Šutanovac, Pavle Grbović, Saša Radulović.

Saobraćaj u centralnim gradskim ulicama kuda je prolazila kolona bio je zatvoren.

Tokom šetnje nije bilo incidenata, a nije bilo vidljivo prisustvo policije u uniformama.

Na platou ispred Filozofskog fakulteta glumac Branislav Trifunović rekao je da je to memorijalna šetnja u čast “čoveka koji je mislio svojom glavom i borio se za mir za mir i zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji”.

Godinu dana kasnije ne zna se ko ga je likvidirao i ko je izgovorio ‘smaknite ga’, samo smo dobili informacije ko nije – rekao je Trifunović i ocenio da je u pitanju političko ubistvo.

Šetnju je organizovala grupa “Jedan od pet miliona – Stop krvavim košuljama” koja subotom organizuje porteste u Beogradu, a sa razglasa su gradjani pozvani da dodju na sledeći protest u subotu, 19. januara.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred prostorija GI SDP u Kosovskoj Mitrovici, a javnost i dalje nije obaveštena da li je postignut napredak u istrazi tog slučaja.