“Naša vojska mora biti spremna!” Šešelj alarmirao javnost na KOSOVU – otkrio da Albanci prave…

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je gostujući na TV Pink da Srbima na Kosovu i Metohiji preti opasnost od vojne baze koju Albanci grade za svoje paravojedinice na brdu Crnuša...

printscreen

Mi moramo biti veoma oprezni, naša vojska mora biti spremna da se ta opasnost pretvori u realnu, kako bi odmah intervenisala. To je strataški veoma važan položaj i odatle se dobrim artiljerijskim oružjem mora i ceo sever Kosova i Metohije kontrolisati. Opasno je i to što Albanci nemaju pravo na vojne baze. Nemaju pravo po Rezoluciji 12/44 – rekao je Šešelj.

Predsednik SRS je istakao da su Albanci u južnoj srpskoj pokrajini izgradili svoju vojnu bazu bez odobrenja Saveta bezbednosti.

Te stvari ne idu na dobro i mi ćemo to jednom morati rešavati malo strožim merama. Bolje bi bilo da postignemo kompromis da Kosovo i Metohija ostanu u sastavu Srbije, a da Albanci dobiju visok stepen autonomije, pa čak i ta autonomija da im bude garantovana od Saveta bezbednosti, ali otcepljenje Kosova i Metohije ne može biti realna opcija, niti tema razgovora. Nema šta o tome da se razgovara, to ne treba dopustiti – izjavio je lider radikala.