“NAŠAO SAM CRNU KESU I KRVAVE STVARI!” U Obrenovcu BEBA BAČENA u kontejner, ispovest pronalazača ŠOKIRALA SRBIJU

Vest da se devojka (23) sinoć porodila u stanu u Obrenovcu, a da je onda njena majka novorođenče bacila u kontjner, potresla je javnost.

pixabay.com

Tek rođenu bebu pronašao je vozač obrenovačkog saniteta Dušan Mihajlović koji je kazao da je osećaj neopisiv.

Dušan je u izjavi “Lokalnim novinama” rekao da na početku ni lekari ni policija nisu znali gde je beba bačena. On kaže da je Hitna pomoć prvo primila poziv zbog ginekoloških problema majke bačene bebe i da je prvo nju odvezao u Višegradsku, a kada se vratio odmah su ga uputili na hitan teren.

– Kada sam se vratio, ispostavilo se da imamo hitan teren u Rojkovcu gde je pronađena, navodno, beba. Međutim, kada smo došli tamo, u tom momentu, policija je već došla na lice mesta. Tražili su po kontejneru, ali nisu ništa pronašli – priča Dušan.

Vozač saniteta ispričao je da on samo ostao kod ambulantnog vozila dok su svi ostali otišli sa policijom do stana u kome se devojka porodila kako bi ustanovili gde je beba tačno bačena. Dušanu ipak nešto nije dalo mira.

– Ja sam ostao kod kola i saniteta, ali nešto me je teralo da preturam po tom kontejneru i tada sam u kontejneru pronašao crnu kesu i u kesi stvari, verovatno njene, koje su bile i krvave. Tada sam počeo da vadim svo smeće iz kontejnera da bih pronašao bebu. Međutim, u prvom kontejneru nisam pronašao ništa osim tih stvari. U jednom momentu, začuo sam nešto. Nije ni plač bebe. To je kao da je nešto cvilelo, ali opet nisam bio siguran. Prešao sam u drugi kontejner gde sam našao četiri velike kese. Oborio sam taj kontejner na sebe da bih izvadio te kese. Međutim, to sam morao lagano da uradim jer ne znam kakvi se sve predmeti nalaze tu, da li ima stakla. Tada sam čuo jače taj zvuk koji ne znam ni da opišem. Kada sam video da je jedna kesa spolja krvava, shvatio sam da je beba sigurno u toj kesi – rekao je Dušan.

On je opisao da se u datom trenutku zbunio te je prvo pozvao dispečera da obavesti ekipu lekara koja je došla sa njim umesto direktno njih da zove.

– Nisam znao da li je vezana ili nije, sagao sam se i držao je na kolenima. Probušio sam kesu da bi beba došla do kiseonika. Mahinalno sam prvo pozvao dispečera da obavesti ekipu koja je na terenu. Svi su odmah istrčali, jedna devojka mi je pomogla dosta i pocepala je skroz kesu i izvadili smo bebu. Tada su i lekari koji su već bili tu brzo su reagovali. Stavili smo bebu u sanitet i bebu su zbrinuli lekari i medicinsko osoblje. Dovezli smo bebu u hitnu službu u Obrenovcu gde je sve urađeno po pravilu službe. Beba je prevežena u bolnicu u Beograd. Koliko znamo, dobro je. Ja sam srećan zbog toga i neopisiv je osećaj. Ja sam večeras najsrećniji čovek na svetu! – zaključio je Dušan.

Beba se trenutno nalazi u dobrom stanju u GAK u Višegradskoj.

Beogradski mediji javili su prethodno da je Hitna pomoć na GAK dovezla devojku (23) koja je lekarima rekla da se porodila u stanu u Obrenovcu i da je njena majka bacila bebu u kontejner ispred zgrade. Sinoć se pojavila i vest da je baka bebe to demantovala, pa čak i da tvrdi da je majka (odnosno njena ćerka) sama bacila bebu.