NASER ORIĆ NAKON OSLOBAĐANJA: Prvo tvrdio da je proces bio montiran, pa onda poslao PORUKU SRBIMA

Ratni komandant Armije BiH u Srebrenici Naser Orić izjavio je da je proces pred Sudom BiH, gde mu se sudilo za ratne zločine nad Srbima, bio montiran, što se, kako je kazao, na kraju i potvrdilo.

Beta

– Svedok O-1 je višestruko presudjivan za krivična dela i Tužilaštvo bazira sve optužnice u srednjem Podrinju protiv Bošnjaka na izjavama takve osobe. On se pokušao predstaviti kao borac Armije BiH, a na kraju je dokazano da to nije nikada bio – kazao je Orić za agenciju Patria pošto ga je Sud BiH drugostepenom presudom oslobodio optužbi za ratne zločine nad Srbima.

Orić je zahvalio porodicama poginulih pripadnika Vojske RS koji su, kako je naveo, pred Sudom BiH svedočili u njegovu korist.

– Ovim putem želim da izrazim saučešće porodicama ubijenih i da im se zahvalim i čestitam što su smogli snage i na Sudu BiH kazali istinu da su njihovi najvoljeniji poginuli u borbama – rekao je Orić.

Dodao je da će se u budućnosti posvetiti porodici i svakodnevnim obavezama.

– Mislim da je došlo vreme da se malo odmorim. Progon kojem sam izložen traje predugo – kazao je Orić.

Ratni komandant Armije BiH u Srebrenici je rekao da “napadi velikosrpskih snaga iz Srbije na njega i njegov narod traju od 1992. godine”.

– Mi smo još uvek najisturenija tačka BiH prema Srbiji i nama je jasno da ćemo uvek biti prvi na udaru. Mi se nećemo nikad predati. Borićemo se dok smo živi, mi i naša pokoljenja, jer mi druge domovine nemamo – kazao je Orić.

Apelaciono veće Suda BiH izreklo je juče oslobađajuću presudu Oriću i pripadniku Armije BiH Sabahudinu Muhiću, koji su se u ponovljenom postupku teretili za zločin nad ratnim zarobljenicima srpske nacionalnosti na području Srebrenice i Bratunca.