NAŠI, A SVETSKI: Beogradska filharmonija proglašena prvorazrednim orkestrom!

Beogradska filharmonija
Facebook/bgfilharmonija

„Bahtrek“ (Bachtrack), vodeći svetski portal za kritiku i mapiranje koncerata klasične muzike, proglasio je Beogradsku filharmoniju prvorazrednim orkestrom.

 

Koncert koji je održan 2. februara 2018. na Kolarcu, pod palicom šefa-dirigenta Gabrijela Felca, ocenjen je sa četiri zvezdice, odnosno kao izuzetan i jedan od najboljih događaja u klasičnoj muzici u svetu u ovoj godini.

Ovim koncertom Beogradska filharmonija je pokazala da je prvorazredni orkestar – što je, pretpostavljam, očigledno u Srbiji, ali je, za nas koji dolazimo izdaleka, to prijatno otkriće – napisao je Piter Konors za Bahtrek.

U kritici pod nazivom „Duhovi i muzička magija Gabrijela Felca i Beogradske filharmonije“, ističe se i fenomen rasprodatih koncerata, uvođenje ulaznica za stajanje i celokupni program sezone koji je ocenjen kao veoma kreativan.

Najveći svetski portal iz oblasti kritike u klasičnoj muzici, na četiri jezika objavljuje kritike koje svakoga meseca prati 250 000 ljudi.

Na „Bahtreku“ se mogu naći intervjui sa znamenitim umetnicima današnjice kao i najave najbitnijih događaja i festivala širom sveta.loading...