NASILJE NAD DECOM: Policajac iz Kraljeva TUKAO ŠKOLARCE zbog igre!

Hronika
Dnevno.rs

Učenici sedmog razreda jedne škole u Kraljevu pokazali su svima kakvi bi odnosi među školarcima trebali da budu, ali se dečija igra nije dopala jednom stanaru koji je uz psovke i batine oterao decu.

 

U vreme kada je sve više vršnjačkog nasilja, sedmaci iz jedne škole u Kraljevu mogli su da budu pozitivan primer kako se deca druže. Oni su hteli i da pokažu kako im je žao što im drug iz odeljenja odlazi sa roditeljima u inostranstvo.

Međutim, dečija igra se nije dopala jednom stanaru, i to policijskom službeniku, koji je uz pogrdne reči i batine decu oterao, koja su na kraju, umesto u igraonici, a Alo piše da su deca od zadobijenih povreda završila kod lekara.

Majka pretučenog deteta istakla je da njen sin povređen i da mu je stavljena kragna.

– Moje dete je dobilo udarac teškim rancem u vrat i u bolnici mu je stavljena kragna. Drugi dečak je dobio pesnicu u uho, a treće dete dok je bežalo niz stepenice, policajac koji je bio u civilu udario ga je sleđa – rekla je za televiziju “O2” Mirjana Mitić, majka jednog od pretučenih dečaka.

– Deca su bila preplašena, moj sin pogotovo. Njihovi drugari su dobili batine, a onda su odvežena u bolnicu gde su im konstantovane povrede – rekao je Kosta Sterđević, roditelj jednog od učenika.

Prilikom ulaska u Policijsku stanicu u pratnji roditelja, deca su doživela novi šok.

– Dotični gospodin za kog nismo znali da je pre toga udarao decu uzleteo je iz kancelarije i nasrnuo na mog sina sa pretnjama i unošenjem u lice. Na taj bahat način hteo je da dokaže da nije uradio ništa i pretpostavljam da je tim delom hteo da psihološki zapreti detetu da ne bi ispričalo šta se dešavalo ispred te zgrade – istakao je Igor Milić, otac pretučenog dečaka.

Iz PU u Kraljevu niko se nije oglasio povodom ovog događaja, prenosi B92.