NASTAVAK POLITIČKOG NASILJA: Još jednom srpskom zvaničniku zabranjen ulazak na teritoriju KOSOVA

Zameniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušanu Kozarevu nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Merdare uđe u južnu srpsku pokrajinu.

Kosovo
Wikipedia

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, to je druga protivpravna i antidemokratska zabrana koja je u jednom danu primenjena prema predstavnicima Kancelarije.

Kozarev se uputio u Prizren, gde je trebalo da otvori pesničke susrete “Lazar Vučković”, u organizaciji Ustanove za novinsko-izdavačku delatnost “Panorama-Jedinstvo”.

Zabrana Kozarevu, navodi se u saopštenju, nije samo čin političkog nasilja, već i direktni napad na pravo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da slobodno neguje svoj identitet i kulturu.

Takav aparthejd nije viđen u savremenoj Evropi i pozivamo međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava da se probude i reaguju na brutalne izlive mržnje i šovinizma prema srpskom narodu koji proteklih dana dolaze iz Prištine – ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kažu da albanski separatisti neće zabranama i političkim terorom slomiti duh srpskog jedinstva i otpora na Kosovu i Metohiji i istisnuti Srbiju iz njene južne pokrajine.