NASTAVAK SVIREPOG OBRAČUNA NA BANJICI: U odmazdi za ubistvo osamnestogodišnjaka grad potresla EKSPLOZIJA

Posle surove likvidacije Filipa L. (18) i teškog ranjavanja Alekse Đ. u subotu po podne na beogradskoj Banjici, iste noći usledio je brutalan odgovor njihovih prijatelja.

Policija
Sxc.hu

Molotovljevi kokteli ubačeni su u cvećaru i piljaru, koje se dovode u vezu sa uhapšenom braćom Rakočević, osumnjičenom za prekjučerašnji zločin.

Na cvećaru “Santo Domingo” u ulici Bulevar JNA u Jajincima u prvom satu nedelje, oko 1 čas, nepoznate osobe ubacile su Molotovljev koktel, koji je vidno oštetio unutrašnjost objekta. Prema nezvaničnim informacijama, cvećara je u vlasništvu sestre uhapšene braće Rakočević.

Kako je ispričala radnica iz cvećare, ona je čula eksploziju jer stanuje u kući iza.

Iz sna me je probudila eksplozija. Čula sam da je nešto puklo i kada sam videla dim iz cvećare, odmah sam sa sinom izašla da ugasim vatru. Gasili smo požar dok nisu došli vatrogasci. Vrata su bila slomljena, bacili su saksiju sa terase da bi razbili staklo, pa su onda ubacili nešto što je izazvalo vatru – uznemireno priča radnica.

Mnogo sam se uplašila, sin me je jedva smirio. A vlasnici su zaista divni ljudi, nemam nijednu ružnu reč da kažem za njih. Nedavno su preuzeli i renovirali lokal – rekla je.

Nedaleko od “Santo Dominga”, prodavnicu voća i povrća “Voćinko” u Ulici Jakova Galuša, vatra je, takođe, oštetila, a piljara je bila crna od gareži. U razvaljenim staklenim vratima bila je rupa kroz koju su nepoznati počinioci ubacili, kako pretpostavljaju istražni organi, takođe Molotovljev koktel. Komšije koje žive u blizini ispričale su nam da su jednom prilikom videli Petra Rakočevića, kada je dolazio u lokal.

Parkirao je auto ispred našeg dvorišta, pa nam je tada i rekao da je vlasnik piljare. A nikakvu eksploziju nismo čuli, jedino sirene – pričaju komšije.

Ubijeni mladić je, kako se nezvanično saznaje, živeo u Paunovoj ulici, nedaleko od mesta ubistva. Komšije koje su se našle u obližnjem parku, ispričale su da su ga viđali u naselju. Nedavno su ga i sreli “u kraju”, a u istom tom igralištu viđali su ga, kako kažu, sa njegovom stalnom ekipom.

Prema njihovim rečima, koristio je narkotike i, navodno, dilovao drogu baš u tom parku.

Šta se dešavalo u subotu oko 17 sati na parkingu u Bulevaru oslobođenja 104, tek treba da bude rasvetljeno istragom. Ono što je izvesno jeste da je došlo do pucnjave u kojoj je Filip L. pogođen u glavu i na mestu je ostao mrtav, dok je njegov drug Aleksa Đ. ranjen u butinu.

Sat kasnije, policija je uhapsila Petra (34), Uroša (24) i Radovana Rakočevića (37), pod sumnjom da su učestvovali u ovom sukobu i da je jedan od njih ispalio dva hica, od kojih je jedan pogodio Lepojevića u glavu.

MUTNI POSLOVI

Prema rečima komšija, u ovom delu Banjice neki od mladića, koji ovde žive, bave se “mutnim poslovima” i, kako tvrde, stari su znanci policije:

Privođeni su zbog narkotika, ali i drugih krivičnih dela. Često se okupljaju na parkingu gde je i došlo do pucnjave i zločina.