NASTAVILI TEROR I U ZATVORU: Kako izgleda život Velje Nevolje i njegove bande NAKON hapšenja?

Uhapšeni pripadnici grupe Veljka Belivuka traže od cimera razne "usluge", niko ne sme da ih odbije..

Printscreen Youtube/MUP

Nekoliko članova organizovane kriminalne grupe, koju je, kako se sumnja, predvodio Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, od hapšenja se nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Kako se nezvanično saznaje, njihov dolazak u CZ uneo je paniku i strah među ostalim pritvorenicima.

Plaćaju im i kantinu

Kako kaže izvor upoznat sa slučajem, Veljini momci navodno nikoga fizički ne maltretiraju, ali svojim cimerima traže razne “usluge”, koji oni ne smeju da odbiju.

Njih če­tvo­ri­ca-pe­to­ri­ca su u CZ, a ne­ki pri­tvo­re­ni­ci, ko­ji su s nji­ma u kon­ta­k­tu, ža­li­li su se svo­joj ro­d­bi­ni pri­li­kom po­se­ta ” da ih Ve­lji­ni mo­m­ci ma­lte­ne re­ke­ti­ra­ju”. Nai­me, na­vod­no im tra­že ci­ga­re­te, le­ko­ve, obu­ću i ga­r­de­ro­bu, a ni­ko ne sme da ih od­bi­je, jer pra­te ve­sti o nji­ma i ni­je im sve­jed­no – ka­že on i dodaje:

Jedan pritvorenik je morao od svoje porodice da traži da mu dostave patike, jer je jedan osumnjičeni pripadnik Belivukovog klana to tražio od njega. Takođe, sve što pojedini dobiju u paketima, bilo da je reč o hrani, priboru za higijenu ili odeći, oni im uzmu. Njihov bezobrazluk ide to mere da im iz kantine naručuju šta žele. Pritvorenici, šta će, sve im daju bez pogovora.

Izvor kaže i da su pojedini tražili od svojih cimera da traže terapiju na svoje ime, koju su potom davali njima.

U zatvorima je uvek vladalo pravilo jačeg, to nije ništa novo. Međutim, atmosfera u CZ je prilično napeta. Njima su tamo dostupne novine, gledaju i TV. Svi su videli za šta se tereti klan Veljka Belivuka i niko ne sme da im se suprotstavi, bukvalno im ispunjavaju želje. Oni čak i ne koriste silu, nisu nasilni, a za tim nema ni potrebe, jer pritvorenici iz straha rade sve što od njih traže. Iako nikoga ne biju, zaveli su jednu vrstu terora – kaže on.

Zloglasna grupa

Velja Nevolja sumnjiči se da je 2019. organizovao kriminalnu grupu Principi. Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković i još 20 osumnjičenih pripadnika njihove zloglasne grupe uhapšeni su 4. februara, a na saslušanju branili su se ćutanjem.

Sumnjiče se za brutalne zločine

Ubistva, iznude i otmice su krivična dela za koja se Belivukova grupa sumnjiči.

Pripadnici ove kriminalne grupacije, koju po brutalnosti upoređuju sa nekadašnjim zemunskim klanom, sumnjiče se za brutalne likvidacije, a jedan od osnovnih principa je “nema tela, nema dela”. Zbog nedostatka materijalnih dokaza u mnogobrojnim svirepim ubistvima za koja se terete, ova grupa postala je jedna od najopasnijih u Srbiji i regionu.

Članovi grupe Velje Nevolje imali su surov “sistem rada” kada bi im se neko zamerio – žrtvu bi preko prijatelja namamili na sastanak, a onda bi je sproveli na tajnu lokaciju, gde bi joj se izgubio svaki trag. Tokom akcije, policijski službenici pretresli su oko 30 lokacija i štekova gde su osumnjičeni odvodili žrtve i sakrivali oružje i novac. Ova grupa zasad se dovodi u vezu sa 13 nestalih osoba, kojima se u toku prošle godine izgubio svaki trag.