NASTAVLJA SE RAT KLANOVA: Saradnik Luke Bojovića izrešetan u kafiću na Zvezdari

U kafiću na Zvezdari hicima iz automatskog oružja ubijen je Vladimir Popović (43), a tom prilikom ranjen je jedan od gostiju.

policija
Pixabay.com

Prilikom pucnjave ranjen je jedan 23-godišnjak koji je bio u kafiću, a posle napada mladić je zbrinutu Urgentnom centru.

Dvojica maskiranih muškaraca ušla su u kafić i iz automatskog oružja ispalila više hitaca u Popovića.

Napadači su potom pobegli automobilom marke “audi”.

Policija je proglasila akciju “Vihor” i traga za osumnjičenima, javila je N1.

Beogradski dnevni list “Blic” piše da je “Vlada Popović… bio vlasnik kazina ‘Havana’ i hapšen je zbog iznude 110.000 evra prošle godine u januaru”.

– Popović je, po operativnim policijskim saznanjima, bio blizak saradnik Luke Bojovića – piše list.

Luka Bojović je bivši pripadnik “Srpske dobrovoljačke garde” i saradnik ubijenog Željka Ražnatovića – Arkana. Od septembra 2010. godine je na poternici policije Srbije koja ga tereti za organizovanje nekoliko ubistava, a potom je bio i na poternici Interpola. Uhapšen je u Španiji 9. februara 2012. godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal koje je podiglo optužnicu protiv Bojovića 2010. godine navodi da je on došao na čelo “Zemunskog klana” po ubistvu Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića koji su do tada bili vođe, a po navodima Tužilaštva, Popović je svoju moć učvrstio posle hapšenja Milorada Ulemeka – Legije.