NASTAVLJA SE: Učesnici protesta Jedan od pet miliona u Beogradu i sutra BLOKIRAJU ULAZ u zgradu RTS-a

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" najavili su da će i na sutrašnjem, 15. po redu protestnom okupljanju u Beogradu, blokirati zgradu Radio-televizije Srbije (RTS) kao podršku zaposlenima na RTS-u koji kako se navodi, "sada iz straha od odmazde svojih nadredjenih, ćute".

BETA

Okupljanje će kako je najavljeno, početi u 18 časova kod platoa ispred Filozofskog fakulteta, gde će se gradjanima obratiti dramaturg Siniša Kovačević.

Uslediće protestna šetnja ulicama Vase Čarapića, Makedonskom, Svetogorskom i Takovskom do platoa zgrade RTS-a gde će biti održan “Dnevnik slobodne Srbije” čiji će gost biti predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić dok će na parkingu iz Aberdareve ulice studenti blokirati poslovni ulaz zgrade Javnog servisa.

“Blokadu sprovodimo kao podršku zaposlenima na RTS-u koji sada iz straha od odmazde svojih nadredjenih ćute. Njima želimo da pošaljemo poruku da nisu sami i da ih mi, pobunjeni gradjani Srbije, čekamo na ulicama”, naveli su organizatori protesta.

Dodaje se da će gradjani ponovo imati prilike da ispred RTS-a gledaju “Dnevnik slobodne Srbije” koji će kako se navodi, uredništvu medijskog javnog servisa “pokazati kako se objektivno i korektno izveštava o aktuelnim temama”.

Učesnici protesta “Jedan od pet miliona” su i prošle subote okružili zgradu Radio televizije Srbije u Beogradu u znak “upozorenja” i pod parolom “Dosta smo mi gledali vas, sada ćete vi nas”.loading...