NASTAVLJA SE VAKCINACIJA: Medicinski deo Kriznog štaba jasan – evo ŠTA NAS ČEKA ZA NOVU GODINU

Prema poslednjem preseku, još 49 pacijenata preminulo je od kovida 19. Koronavirus je registrovan kod još 3.823 osobe, od 14.794 testiranih.

Pixabay

Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici nove mere u borbi protiv koronavirusa, koje se odnose na vikend – 26. i 27. decembar.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je za RTS, povodom uvođenja novih mera, da medicinski deo Kriznog štaba nije pristao na kompromis.

Član Kriznog štaba i epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je na konferenciji za novinare da organizovan doček Nove godine neće biti moguć i da bi popuštanje mera tog tipa (za Novu godinu) moglo da dovede do toga da 15-20. januara imamo novi talas, gori od ovog sad.

“Podaci govore da mi pred sobom i dalje imamo veoma ozbiljnu, tešku epidemiološku situaciju. Posebno tešku u velikim kovid bolnicama, kliničkim centrima koji su prenapregnuti i rade u veoma teškim uslovima”, naglasio je Tiodorović

U Srbiji je nastavljeno vakcinisanje protiv koronavirusa. Vakcine su juče primili korisnici Gerontološkog centra u Kragujevcu i Nišu.

Vakcinu protiv koronavirusa od juče su počeli da primaju i građani u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji. Vakcine su stigle u Leposavić i Kosovsku Mitrovicu, a od danas vakcinacija počinje i u Zvečanu i Zubinom Potoku.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je premijerka Ana Brnabić primila “Fajzerovu” vakcinu, da će on neku drugu koju odobri Agencija za lekove, predsednik Skupštine Srbije neku treću, a sve kako bi pokazali da su sve vakcine dobre.

VAKCINA STIGLA U DOMOVE ZA STARE: U Novom Sadu baka “PLAKALA OD SREĆE kada je primila vakcinu”