NASTAVLJAJU SVOJU BORBU: Opozicija koja bojkotuje izbore usvojila NOVU DEKLARACIJU, evo šta se u njoj navodi

Izbori
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Opozicija okupljena oko ideje bojkota izbora usvojila je večeras u Beogradu deklaraciju kojom se obavezuju da će svaki pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata “lažnih izbora” smatrati aktom rušenja ustavnog poretka.

U deklaraciji se navodi da će takvu vlast smatrati nelegitimnom i protiv nje će se boriti svim vrstama otpora i gradjanske neposlušnosti.

“Nastavićemo borbu za slobodne medije i slobodne i poštene izbore svim raspoloživim legitimnim sredstvima sa ciljem demokratizacije Srbije”, navodi se u deklaraciji.

Dodaje se da će se suprotstaviti nasilju, “posebno svakom ekstremizmu povezanom sa režimom”.

“Obavezujemo se na solidarnost u zaštiti svih ugroženih gradjana koji se nadju na udaru pesnice vlasti zbog drugačijeg mišljenja ili kritičkog delovanja i pružićemo pomoć i zaštitu ugroženim ljudma i grupama”, stoji u deklaraciji.

Takodje, navodi se da će u tom pravcu nastaviti saradnju sa svim organizacijama i pojedincima koji imaju isti cilj.

“Nastavićemo razgovore sa predstavicima Evropske unije i drugih zemalja i organizacija koje podržavaju demokratkse vrednosti, slobodu medija i poštene izbore”, ističe se u deklaraciji.

Deklaraciju je okupljenima pročitao lider Pokreta za preokret Janko Veselinović, a prisutni su je usvojili jednoglasno podizanjem listića na kojima piše “Bojkot”.

Srpska opozicija koja je donela odluku o bojkotu izbora okupila se večeras u Beogradu na skupu u Kombank dvorani kojim je označen početak kampanje bojkota, a zatim su krenuli u protestnu šetnju do zgrade Radio-televizije Srbije.loading...