Merjema Haračić (39), nastavnica biologije u Osnovnoj školi "Prekounje" u Bihaću, uhapšena je zbog sumnje da se bavila prodajom marihuane i spida.

 

Pripadnici MUP Unsko-sanskog kantona u sredu uveče na području Bihaća proveli su akciju u kojoj su, osim Haračićeve, uhapsili i Samira Ibrišimovića (30) i Edina Alukića (27), iz tog grada.

Nakon što su uhapsili osumnjičene, u ormarićima škole koje koristi Haračićeva pronađena određena količina spida.

PR MUP Unsko-sanskog kantona Snežana Galić pojasnila je da je u pretresima pronađena određena količina skanka.

–Uhapšeni su posle kriminalističke obrade predati u nadležnost kantonalnog tužilaštva– rekla je ona.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je policija radom na terenu došla do informacija da se ova grupa već duži period bavi prodajom droge i odlučili su da provedu opsežnu istragu kako bi prikupili što više dokaza.

–Međutim, pošto je Haračićeva radila u osnovnoj školi i zbog njenog stalnog kontakta sa maloletnicima, inspektori su odlučili da ubrzaju ovu akciju. Čim su prikupljeni dokazi i o njihovim kriminalnim aktivnostima, akcija je provedena i svi su privedeni– pojasnio je izvor “EuroBlica” iz istrage.

 
Prema njegovim rečima, Haračićeva je bila u ljubavnoj vezi sa Ibrašimovićem, a sumnja se da je on bio zadužen za nabavku droge koju su oni dalje prodavali.

–Za sada postoje informacije da je Haračićeva prodavalo drogu i u školi, ali to će naknadno biti utvrđeno. Ovim hapšenjima nije završena ova akcija– ističe naš sagovornik.

Dodaje da će policijski inspektori nastaviti da proveravaju da li je još neko sa ovo troje uhapšenih prodavao drogu, kao i to od koga su oni nabavljali drogu koju su zatim prodavali zavisnicima na ulicama, najčešće, Bihaća.

Direktorka Osnovne škole “Preokunje” Anela Kozlica potvrdila je da je policija u sredu pretresla školske prostorije.

–Ovo je strašno, šokirana sam. Možete misliti kako mi je sinoć bilo kada me je nazvala policija i rekla da dođem u školu– rekla je kratko Kozlica.

Kantonalno tužilaštvo u Bihaću predložilo je jednomesečni pritvor za 39-godišnju Merjemu Haračić, te  Semira Ibrišimovića (30) i Edina Alukića (27), zbog sumnje da su trgovali narkoticima.