NAVALA NA STANOVE: Izdavanje na Novom Beogradu “cveta”, U ČEMU JE TAJNA?

Godina za nama pokazala je da je jedan od najsigurnijih i najsiplativijih biznisa ulaganje u nekretnine koje se kasnije mogu izdavati, bilo za životne ili poslovne potrebe. Međutim, pre samog ulaganja važno je dobro proceniti gde se tačno ulaže, koji grad je u pitanju, koju lokaciju odabrati, kako bi se novac koji je uložen povratio, a onda ostvarila i potrebna zarada.

Pixabay.com

Naravno, od izdavanja stanova ne može da se očekuje brz povrat uloženih sredstava, kao i brza zarada, ali uvek postoje gradovi i njihovi delovi koji utiču da sve to ide bržim putem.

Novi Beograd čini se sve popularnijim delom Beograda kada su u pitanju nekretnine, što nije slučaj samo sada, već takav trend postoji godinama, ali se konstantno beleži rast. Bilo da se traže stanovi za izdavanje ili za kupovinu zarad daljeg izdavanja, postoje brojni faktori koji utiču na popularnost Novog Beograda.

Povoljna lokacija

Kada je u pitanju izdavanje stanova Novi Beograd je uvek bio popularan upravo zbog lokacije na kojoj se nalazi, a njegova skorašnja izgradnja i modernizacija učinili su da ta popularnost značajno skoči. Novi Beograd ima savršenu poziciju za sve poslovne ljude, jer se u njemu nalazi veliki broj poslovnih centara domaćih i stranih kompanija, a u tom pogledu je povezanost često bitna. Osim toga, ni industrijska zona nije daleko, što je opet lokacijski važno za poslovanje i produktivniji rad.

Novi Beograd, što je u savremenom svetu važno, ima više tržnih centara koji osim šopinga nude brojne sadržaje važne kako za decu, tako i za mlade i starije, a to u možda i najvećoj meri čini da izdavanje stanova Novi Beograd pretvori u najpoželjniji deo srpske prestonice kada je život u pitanju. Osim toga, kada govorimo o prednostima, veliki broj osnovnih škola i vrtića učinio je da se porodice dosele i na taj način obezbede sebi lakše i lepše funkcionisanje sa decom.

Savremenost i priroda

Kako se poslednjih godina jako mnogo izmenio, Novi Beograd je postao savremeni deo celog Beograda, na šta su uticale moderne stambene i poslovne jedinice, šoping centri, moderni parkovi za decu i slično. Ali, i pored sve te savremenosti i modernog, Novi Beograd i dalje ima dva keja, mnogo zelenila, drveća i parkova koji ga čine privlačnim za sve generacije. Upravo ovaj spoj je i uticao na to da bude sve popularniji u pogledu ulaganja u nekretnine, kako u njihovoj gradnji, tako i prodaji i izdavanju.

Nebitno da li se radi o porodicama sa manjom decom, starijim parovima ili studentima, izdavanje stanova Novi Beograd prikazuje kao mesto koje je sve traženije, što nije nikako nelgoično kada se u obzir uzmu ove navedene činjenice o njegovom izgledu, odličnoj lokaciji, kao i činjenici da se uvek može prošetati pored vode, nekim  parkom, gledati velike površine zelenila, što je jedna od najvećih prednosti kada se radi o metropoli.

Iako je sve to uticalo da se cena za izdavanje stanova uveća, posebno kada je u pitanju njegov centralni deo, centar Novog Beograda, svi ovi faktori to opravdavaju, uz još brojne druge, poput odlične povezanosti sa drugim krajevima grada, velikim brojem linija gradskog prevoza, što utiče na uštedu vremena u saobraćaju, koji je kao i u svim velikim gradovima, često prezagušen.