Ne brinite, ZIMA NEĆE POTRAJATI! Stiglo jako zahlađenje, olujni vetar nosi po Srbiji, ali evo KADA ĆE OTOPLITI

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je objavio upozorenje da danas predstoji nagla promena vremena uz jako zahlađenje praćeno olujnim severozapadnim vetrom.

Sneg i kiša
Pixabay.com

U sredu, u centralnim i južnim delovima Srbije očekuje se mestimično stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 20 santimetara, a na planinama i više od toga, uz snežne nanose.

U Srbiji će vreme biti oblačno, hladno i vetrovito, na severu mestimično s kišom i susnežicom, a u ostalim krajevima sa snegom. Od uveče se očekuje prestanak padavina.

Duvaće jak olujni severozapadni vetar uz stvaranje snežnih nanosa u planinskim predelima. Najniža temperatura biće od nula do četiri stepena, a najviša od tri do osam stepeni.

U Beogradu će vreme takođe biti oblačno, hladno i vetrovito. U nižim delovima grada povremeno će padati kiša i sneg, a sneg u višim krajevima, uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Najniža temperatura biće oko dva, a najviša oko pet stepeni.

U Srbiji će u narednih sedam dana vreme biti osetno hladnije. Od četvrtka do kraja sedmice očekuje se slab do umeren jutarnji mraz.

U četvrtak će vreme uglavnom biti suvo, sem na jugu gde će ponegde padati slab sneg. Slabije, povremene padavine se očekuju i od četvrtka uveče i u petak. Udari severozapadnog vetra će postepeno oslabiti.

Početkom naredne sedmice očekuje se postepen porast temperature.



loading...