NE DAJU SVOG DOKTORA! Policija UHAPSILA GINEKOLOGA u Kruševcu, 300 žena se okupilo DA GA BRANI

Protest
Beta

Oko 300 žena, uglavnom Kruševljanki, okupilo se juče popodne na protestu povodom hapšenja dr Vladislava Simića, ginekologa kruševačkog Doma zdravlja, a isto toliko njih dalo je potpis podrške tom lekaru.

 

Do protesta je došlo pošto je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u subotu saopštilo da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji s Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili specijalistu Doma zdravlja u Kruševcu V.S. (63), zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo primanje mita.

Policija je tada navela da je on osumnjičen da je za pregled i testove koje je obavezan da izvrši, od pacijentkinje zahtevao i primio novac 100 evra.

Kruševačka javnost je reagovala na društvenim mrežama čim je konstatovano da je reč o ginekologu Vladislavu Simiću, a preko društvenih mreža je inicirano i današnje okupljanje.

Dr Ružica Stevanović, specijalistkinja patolog je rekla da je došla na protest jer joj “to nalaže savest kao građanke, kao lekara i kao sudskog vešataka i kao nekog ko doktora Vladu poznaje više od 30 godina”.

– Nikada nisam čula ni od jednog pacijenta, ni od jednog kolege, čak ni insinuaciju da bi on nekome nešto uradio, a da bi imao korist od toga – dodala je ona.

Nevericu u osnovanost hapšenja izrazila je i medicinska sestra Vesna Korać koja je sa dr Simićem radila četiri godine.

– Pogodilo me je sve ovo jer znam kakva je osoba, kakav čovek, kakav lekar. Ovo je ružan san i žao mi je što on i njegova porodica doživljavaju ovo – istakla je.

Jelena Petrović je pacijentkinja dr Simića skoro 20 godina i kaže da je nikada ni zbog čega nije vratio, da nikada nije pravio pauzu, da je dolazio subotom da obavlja testove, iako mu tada nije bilo radno vreme

Većina okupljnih Kruševljanki, među kojima je bilo i trudnica i majki s bebama, prošlo je u povorci glavnom gradskom ulicom, do zgrade Skupštine Grada uzvikujući: “Vratite nam doktora!”.

Po informacijama na društvenim mrežama, dr Simić je drugi ginekolog u Srbiji sa ocenom rada 9,64. On ima 6.599 pacijentkinja, ima najviše stručne obuke u toj službi Doma zdravlja, ne radi u privatnoj ambulanti, pacijente za analize šalje isključivo u državne ustanove i nikada nije bio član ni jedne političke partije.