NE HAJE PREVIŠE: Evo kako je Putin reagovao na vest da je izdat nalog za njegovo HAPŠENJE

Šef Ustavnog odbora Saveta Federacije Andrej Klišas rekao je da ova naredba nema pravne osnove i posledice, a nakon takve apsurdne odluke MKS je krenuo na put samolikvidacije.

printscreen

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov nazvao je neprijateljskom manifestacijom nalog Međunarodnog krivičnog suda u Hagu (MKS) za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina i napomenuo da je Kremlj miran i da to ne “uzima k srcu”. Pored toga, Peskov je otkrio i kako je Putin reagovao kada mu je saopštena vest da je izdat nalog za njegovo hapšenje.

Toliko otvoreno neprijateljskih manifestacija i prema našoj zemlji i prema našem predsedniku, ako se svaka od tih neprijateljskih manifestacija uzme k’ srcu, verovatno neće biti ništa dobro. Odnosimo se mirno, sve pažljivo snimamo, nastavljamo da radimo. Što je najvažnije, predsednik nastavlja da radi“, rekao je Peskov.

Pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda (MKS), čiju nadležnost Rusija ne priznaje, izdalo je 17. marta nalog za „hapšenje” ruskog predsednika Vladimira Putina i komesarke za decu Marije Lavove-Belove.