Veliki problem Beograđanima predstavljaju brojne rupe po gradu koje, čini se, nikada neće biti u potpunosti zakrpljene. Jedna takva rupa više od godinu dana odoleva putarima na Žarkovu.

 

Kada biste pitali Beograđane šta ih najviše nervira u gradu, veliki broj njih bi rekao da su to rupe na ulicama kojima se ne zna broj. Pored toga što usporavaju saobraćaj, vozači moraju da budu veoma oprezni prilikom vožnje kako ne bi oštetili svoj automobil, jer popravku svakako plaćaju sami.

Jedna rupa u Žarkovu izdvojila se od svih ostalih i postala poznata među stanarima ovog naselja.

Naime, na društvenim mrežama objavljena je kratka priča o “Žarkovačkoj rupi”, kako su je meštani od milošte nazvali i koja je postala “sastavni deo njihovih života”.

Uz detaljan opis “rađanja i umiranja, ponovnog rađanja i ponovnog umiranja jedne rupe u Žarkovu…” nalaze se i niz fotografija koje verno prikazuju njen “život”.

Kako se vidi na slikama koje su okačene na Fejsbuk, rupa se za nešto više od godinu dana pojavila čak tri puta, svaki put je sanirana, ali to nije bilo dovoljno da bude “uništena”.

Ivana Mihajlović, koja nas je na Fejsbuku upoznala sa Žarkovačkom rupom, napisala je kako su problem prijavili 15 puta, a tri puta je Beokom servis prosleđivao prijavu i Beograd put je sanirao štetu.

“Borila se snažno, posle svake sanacije izlazila je veća i rupastija nego pre. Jedna lekcija o upornosti svima nama koji na putu do svog posla prolazimo svakog dana pored nje ne primećujući je”, napisala je devojka.

Pre dva dana rupa se ponovo pojavila na istom mestu, “jača nego ikad”.

“Da li prosleđivati prijavu, da li ponovo posmatrati mučenje jedne male rupe u jednom malom naselju… Da li da je jednostavno pustimo da živi, da se širi po putu, da li je ponovo ‘ubiti’? Ali… ko smo mi da odlučujemo o tome.. Dobrodošla Žarkovačka rupo (ponovo)”  dodala je na kraju Mihajlović.loading...