NE OČEKUJE SE NOVI POPLAVNI TALAS: Situacija u mestima kod Vršca je STABILNA, evakuisane 42 osobe

poplave
pixabay.com

Situacija u mestima Uljma i Šušare kod Vršca, u kojima je usled obilnih padavina juče poplavljeno više destina kuća je stabilna.

 

Pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 42 osobe, izjavio je zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Dragan Dončevski koji je potvrdio i da je jedna ženska osoba stradala.

Posle bujične poplave situacija u Uljmi i Šušaru je mirna, a voda se polako povlači. Evakuisane su 42 osobe, a stanovništvu su obezbeđeni ishrana i smeštaj – rekao je sinoć Dončevski, saopštio je MUP.

Na terenu su, kako je naveo, pripadnici Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije i policije opšte nadležnosti, koji će nastaviti da pružaju pomoć ugroženom stanovništvu i da prate situaciju.

Dončevski je potvrdio za RTS da je jedna ženska osoba nastradala, a da će istraga utvrditi kako se to desilo. Meštani kažu da je sve trajalo desetak minuta, da se voda sjurila sa svih strana i da im je došla do pojasa. U pomoć pri evakuaciji ugroženih pritekli su i meštani sa traktorima.

Stanje se stabilizovalo u večernjim satima. Voda se povlači i ne očekuje se novi poplavni talas.

Opštinski štab za vanredne situacije u Vršcu održao je vanrednu sednicu, a za sve one koji ne mogu da se vrate u svoje kuće biće obezbeđen smeštaj u Vršcu i Beloj Crkvi.

– Trenutno radimo na zbrinjavanju ljudi koji ne mogu da uđu u svoja domaćinstva. To su uglavnom trenutno najugroženija kategorija – deca i stara i iznemogla lica. Trudićemo se da uradimo sve što možemo da pronađemo smeštaj za sva lica kojima je on potreban – kaže gradonačelnica Dragana Mitrović, prenosi RTS.

Selo Uljma trenutno ostalo je bez struje jer je voda ušla i u trafo-stanicu, ali se radi i na otklanjanju i saniranju i ovog problema.