NE ODUSTAJE SE OD BOJKOTA IZBORA: “Kultura i identitet nemaju cenu i ne mogu se prodati”

Potpredsednik Narodne stranke i dramski pisac Siniša Kovačević izjavio je danas u Novom Sadu da je bojkot izbora neophodan da bi se nakon budućih izbora "koje će režim izgubiti"  uspostavio sistem u kojem "neće sve biti na prodaju, jer kulturni i identitetski obrazac nemaju cenu i ne mogu se prodavati".

Beta

“Ako bi sve bilo na prodaju, brzo bismo došli do zaključka da bi u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu mnogo profitabilniji bio tržni centar od igranja predstava”, rekao je Kovačević u novosadskom naselju Kineska četvrt.

Kovačević je naveo da je ranije bilo predvidjeno da prostor nekadašnje fabrike “Petar Drapšin” bude kulturni centar Novog Sada u kojem bi svoje ateljee, koncertne dvorane, galerije i mala pozorišta dobili umetnici iz Novog Sada i Srbije.

“Dogodilo se, medjutim, ono što je i bilo za očekivati, jer se pojavila mogućnost profita, pa se od toga odustalo zarad dodatnih nekoliko desetina miliona evra. Napuštena fabrika ‘Petar Drapšin’ je sada predviđena za rušenje i da na tom mestu budu izgradjene stambene zgrade. Zato bojkot, da se ovakve stvari više ne bi dešavale”, rekao je Kovačević, navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju (SzS).

Dodao je da će mladi ljudi koji su imali ideju da na tom mestu slikaju, komponuju i glume verovatno poput svojih vršnjaka, “potražiti neke srećnije geografske širine, gde se njihov talenat više ceni”.