NE PROTIVI SE ODLUCI MUP-A: Poznato kada će Stefan Cvetković održati konferenciju za medije!

Novinar Stefan Cvetković izjavio je danas da mu je Ministarstvo unutrašnjih poslova dodelilo 24-časovno obezbeđenje.

Printscreen

– Rečeno mi je da su procene moje bezbednosti takve da mi je potrebno 24-časovno obezbedjenje MUP-a. Ja sam rekao da se ne protivm tome, ukoliko je njihova procena takva – rekao je Cvetković agenciji Beta.

On je ranije najavio da će sutra u 13 sati održati konferenciju za novinare u Medija centru u Beogradu.

Cvetković je rekao da će se obratiti novinarima bez obzira na nove okolnosti koje se tiču njegove bezbednosti.

Njegov nestanak prijavljen je prošle srede kasno uveče, a u petak su predstavnici vlasti na vanrednoj konferenciji za novinare obavestili javnost da je Cvetković pronađen.

Potom je u petak uveče tužilac iz Okružnog javnog tužilaštva iz Vršca Tihomir Knežević rekao agenciji Beta da je Cvetkovićevo davanje izjave policiji završeno i da je izjavu dao u svojstvu oštećenog.

Međutim, od petka uveče pa do nedelje popodne niko nije znao gde se Cvetković nalazi, pa ni njegovi roditelji.

Cvetković se pojavio u Beloj Crkvi, gde živi s roditeljima, u nedelju popodne i rekao agenciji Beta da je stigao kući, da nije povredjen i da će u narednim danima održati konferenciju za novinare na kojoj će “do najsitnijih detalja” saopštiti javnosti šta se sve s njim dešavalo.

– Celokupnoj javnosti, medjunarodnim i domaćim organizacijama, svima zahvaljujem na svemu što su uradili za mene. Da nije bilo reakcije javnosti, ne bismo se danas čuli – rekao je Cvetković agenciji Beta.

Dodao je da i njemu i njegovoj porodici mnogo znači to što nisu bili ostavljeni sami.

– Javnost je poslednje što je brana apsolutnom ludilu. A od tog ludila treba da se plaše i oni koji ga prave. Ja ću do najsitnijh detalja da obavestim javnost, to je moja obaveza prema javnosti – kazao je Cvetković.

– Danas mi je omogućeno da se slobodno krećem – rekao je tada Cvetković i dodao da ga je policija zvanično obavestila da ima svojstvo oštećenog i da su ga zamolili da se u javnosti ne oglašava, kako ne bi ometao istragu.

– Sarađujem s policijom, svaki njihov zahtev sam ispoštovao i danas sam zamoljen ne budem javno prisutan. To ću neko vreme da poštujem – rekao je Cvetković.