NE SLUTI NA DOBRO: Zašto će vikend u Beogradu cela Srbija skupo platiti?

U subotu je izvršeno 158 kontrola u ugostiteljskim objektima, a u 30 lokala zatečeno je nepoštovanje epidemijskih mera.

Pixabay.com/Kolaž

Nakon burnog vikenda u Beogradu, kada je komunalna milicija “rasturila” nekoliko velikih organizovanih žurki, sazvan je i sastanak gradskog Kriznog štaba, da bi se razmotrilo kako u narednom periodu sprečiti ovakva dešavanja.

U subotu je izvršeno 158 kontrola u ugostiteljskim objektima, a u 30 lokala zatečeno je nepoštovanje epidemijskih mera. Dan kasnije, u nedelju, situacija je bila još gora. Izvršeno je čak 208 kontrola, a napisano je 29 kazni.

Popustile su pažnja i disciplina, moramo apelovati na sugrađane da moramo biti dosledni i izdržati u sprovođenju mera. Nema mesta bahatosti – kaže za RTS gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić.

Ja nisam srećan sto smo morali tako drastično da kažnjavamo ljude, ali sa bahatošću nema kompromisa. Ljudi moraju da se kazne da bi shvatili da ugrožavaju zdravlje ljudi. Nisam takvo ponašanje očekivao u ovoj završnoj fazi – rekao je.

Za jutros je zakazan i gradski Krizni štab.

Pozvao sam na sastanak ljude koji rade u komunalnoj milicij, koji rade inspekcijske poslove. Želim sa njima da razgovaram o tome kako je bilo prethodnih dana i da ih molim da nađu snage za sprovođenje kontrola. U ovom trenutku je samo važno da budemo dosledni u onome što smo se dogovorili – rekao je gradonačelnik.