NE TREBA ČAK NI TEST: Ako želite na letovonje, OVE DVE ZEMLJE su potpuno otvorile granice za Srbe

Za odlazak u Tursku i Egipat nije potrebno testiranje, meri se samo temperatura navodi za RTS direktor Jute Aleksandar Seničić. Ističe da je putnicima za ulazak u te zemlje potrebna polisa putnog osiguranja koja pokriva bolest kovid 19.

Aleksandar Seničić je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a naveo da realizacija putovanja u Tursku i Egipat zavisi isključivo pd epidemiološke situacije.

Ona se menja iz dana u dan, uslovi za putovanje se menjaju iz dana u dan. U ovom trenutku i Turska i Egipat imaju takve uslove da nije potreban test, nisu potrebni nikakvi posebni uslovi, dakle meri se isključivo temperatura“, objašnjava Seničić.

Dodaje da ni jedan putnik ne može ući u avione  za Tursku i Egipat bez polise putnog osiguranja.

Agencije insistiraju na njima jer ove države ne pokrivaju kompletno lečenje u bolnicama ako do njega dođe. Na sreću imamo već osiguravajuće kuće u Srbiji koje imaju polise, insistira se da je svaki putnik ima kako bismo pomogli i njima i nama u organizaciji njihovog boravka“, objašnjava direktor Jute.

Dodaje da za sada tamo nemamo nijednog pozitivnog gosta i da sezona sezona teče dosta dobro.

Hoteli su se dobro organizovali i jedan deo hotela ostavljen je za one koji su eventualno pozitivni na kovid test“, navodi Seničić.

Novi paket pomoći kap u moru

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije ocenjuje za RTS da novi paket pomoći države tom sektoru samo kap u moru i da ga neće spasiti od propadanja jer su prihodi pali za više od 90 odsto.

Turističkim agencijama, vodičima, hotelima, prevoznicima i drugim firmama u turizmu prihodi su dva-tri odsto u odnosu na prošlogodišnje i pomoć koja nam se nudi, a svaka je dobrodošla i na njoj smo zahvalni, samo je kap u moru i odložiće otpuštanje zaposlenih do septembra“, rekao je Seničić.

Dodaje da je do sada bez posla ostalo oko 2.500 ljudi.loading...