Prema saznanjima Blica uhapšeni pripadnik KPS Nedeljko Spasojević je istražni policajac i do sada nije dovođen u vezu sa bilo kakvom istragom Ivanovića.

Drugi policajac Dragiša Marković već je jednom priveden u okviru istrage vezane za ubistvo lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića, koju navodno vode kosovske institucije.

Marković je sa kolegom Žarkom Jankovićem 10. februara priveden, a kosovske vlasti su tada obrazložile privođenje “sumnjom da su uzeli čauru sa lica mesta na kome je ubijen Oliver Ivanović”. Marković je tada suspendovan, ali ubrzo potom i vraćen na posao.

Jutros uhapšeni Aleksandar Ćurčić i Marko Rošić poznati su u gradu na Ibru. Rošića svi prepoznaju kao navijača Partizana, dok Ćurčića Mitrovčani pamte kao jednog od momaka sa mosta – “čuvara mosta”.

Jedna od glavnih nepoznanica i za upućene u kosovska dešavanja je po kom principu su kosovski specijalci hapsili upravo ove građane severne Mitrovice jer se ne pronalazi veza među uhapšenim Srbima.

Oni su odvedeni u policijsku stanicu u južnoj Mitrovici.

ROSU HAPSIO SRBE PO KOSOVSKOJ MITROVICI: Opšta panika u gradu, čule se sirene i rafalna paljba (VIDEO)

Pripadnici kosovske policije upali su rano jutros u severni deo Kosovske Mitrovice i uhapsili četvoricu Srba. U akciji ROSU uhapšeni su Dragiša Marković, pripadnik KPS, Saša Ćurčić, Marko Rošić i Nedeljko Spasojević. Kako su saopštine kosovske Sslužbe, hapšenja su izvedena u okviru istrage ubistva Oliver Ivanovića.

U prvim komentarima srpskih politčara sa severa je ocena da kosovske snage zloupotrebljavaju ubistvo Olivera Ivanovića kako bi upadali na sever pod plaštom navodne istrage ubistva.

ISPOVEST SUPRUGE UHAPŠENOG SRBINA: “Dragišu su bacili na pod, ćerka se tresla od straha, ja sam vrištala”

U gradu su se oko pet sati ujutru čule sirene za uzbunu, a na ulice je izašao veliki broj građana. Jednočasovni protest zbog uvođenja takse od 100 odsto na srpske proizvode zakazan je za danas u podne u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu.loading...