(NE) ZNA SE RAZLOG POSETE? Tači na jezeru Gazivode bio petnaestak minuta, a evo šta su za to vreme radili pripadnici ROSU

Kosovski predsednik Hašim Tači boravio je oko petnaestak minuta kod brane na jezeru Gazivode, odakle je potom otišao u pratnji kosovske policije i njenih specijalnih jedinica, javio je reporter agencije Beta sa lica mesa.

Dnevno.rs/kolaž

Na jezeru Gazivoda ostali su samo okupljeni novinari.

Oko 13 časova su pripadnici specijalne jedinice ROSU, naoružani i sa fantomkama opkolili objekat Centra za sport i kulturu i Crvenog krsta na jezeru Gazivode, a radnik obezbeđenja Nemanja Milovanović, koji je bio unutar objekta rekao da ne zna razlog zbog kojeg su oni tu.

Pripadnici ROSU kontrolisali su sve prilaze objektu.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je ranije danas da su “albanske paravojne formacije” maskirane i sa dugim cevima “napale i zauzele” Gazivode kako bi predsednik Kosova Hašim Tači mogao da poseti to jezero.

Đurić je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao naređenje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i načelniku Generalštaba VS Milanu Mojsiloviću da podignu na najviši nivo borbene gotovosti svoje institucije – policiju i vojsku.

Podsetimo, savez za Srbiju saopštio je danas da najoštrije osuđuje akciju vlasti u Prištini i “provokatorski, nasilni” upad specijalne jedinice kosovske policije ROSU na jezero Gazivode.loading...